De maart-wandeling wordt gekenmerkt door een een zeer diverse terreingesteldheid met veel wandel- paadjes en nergens asfalt. Stevige wandelschoenen zijn vereist en korte broeken worden afgeraden.

We beginnen de dag wat vroeger dan anders namelijk om 9.00 uur bij restaurant/bar Sopa da Pedra aan de E.N. 125 te Alvor voor een gezamenlijk kopje koffie. Vandaar vertrekken we om 9.30 uur in colonne naar restaurant Solar do Farelo te Várzea do Farelo om daar te parkeren.
Hier stappen we over in zo weinig mogelijk auto's om vervolgens (ca. 2km) te rijden naar ons startpunt; tijdens deze rit passeren we vlak voor het eind een makkelijk te nemen smalle en ondiepe doorwaadbare waterovergang.

Het eerste gedeelte van de tocht loopt over smalle paadjes door het beekdal van de Ribeira do Amieira. Bij regenachtig weer bestaat daar kans op wat wateroverlast, in dat geval is waterdicht schoeisel een aanrader!

Wanneer we het beekdal verlaten komen we in een geheel verlaten en zeer afwisselend landschap met prachtige uitzichten, diverse waterreservoirs, pijnboombossen, ruïnes, bewoningsresten en oude agrarische cultuur. Hoewel het landschap slechts licht geaccidenteerd is komen we twee keer een middelzware stijging gevolgd door een afdaling tegen! Eventueel is er ook een verkorte versie te lopen.

De tocht eindigt weer op het startpunt waar we in omgekeerde richting met de beschikbare auto's terugkeren naar het restaurant Solar do Farelo, waar we uiterlijk 13:00 uur kunnen aanschuiven voor de lunch!

Lunchkeuzes en prijs:

1. Beef Stroganoff
2. Visschotel
3. Kip in een pannetje

kosten € 16.50 per persoon (incl voorafje, toetje, wijn, koffie en water, maar excl bier)
De volgende wandeling is op 20 maart in de omgeving van Várzea do Farelo
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Henk, Joke en Hans
afstand/duur :  8 km / ca 2,5 uur
moeilijkheid : middelzwaar
telfnrs voorlopers : 966 499 986
en organisatie : 912 826 228
terug naar boven