Wij verwachten jullie woensdag 20 november 2019 om 9.30 uur in Carrapateira, Dit mooie dorpje ligt een kwartiertje rijden ten noorden van Vila do Bispo, richting Aljezur. (zie kaart hieronder)
Zodra jullie het bord Carrapateira zien kun je direct na de verkeerslichten, parkeren aan de linkerzijde van de weg.
Tegenover deze parkeerplaats staat het cultureel centrum CCR Amigos da Carrapateira, waar we kunnen inschrijven en koffie drinken. Na de koffie rijden wij  gezamenlijk rond 9.55 uur naar de startplek van de wandeling. Hier is een grote parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats beginnen wij met een korte klim over een duinpad. Wij vervolgen de weg over een niet geasfalteerd pad met schitterende uitzichten langs de kust. Twee keer wijken wij van het pad af om over een vlonder nog meer te kunnen genieten van de mooie kustlijn.

Het is een afwisselende wandeling over een goed begaanbaar pad langs de kust, een gedeelte door het bos en de laatste kilometer weer over een duinpad.  De totale wandeling is ruim 7,5 km en wij hebben hem ingedeeld als licht tot middelzwaar.  Er is een verkorte route maar wij denken, dat gezien de aard van de wandeling, deze niet nodig zal zijn.

Na afloop van de wandeling rijden wij terug naar Vila do Bispo waar we gaan lunchen in  restaurant " O Palheiro". Als er ruimte is kun je parkeren op het pleintje bij de kerk maar links of rechts kun je de auto altijd kwijt. Voor de lunch is er keuze uit:

a.    Vegetarisch
b.    Kip
c.    Mixed grill
d.    Gegrilde vis

Vooraf brood, boter en olijven en tijdens het hoofdgerecht een lekkere salade. De prijs incl fris, water, rode of witte wijn  en koffie na is € 15,50
De volgende wandeling is op 20 november in de omgeving van Carrapateira
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Corrie & Frank
afstand/duur :  7,5 km
moeilijkheid : licht/middelzwaar
telfnrs voorlopers : 06 - 5350 2503
en organisatie : 912 826 228
terug naar boven