17 juni in de omgeving van Vale d'el Rei / Lagoa
Om 09.30 uur begonnen we feestelijk met koffie en een pastel de nata bij Hans Wijnen thuis vanwege zijn verjaardag op de 15e. De meesten hebben (hopelijk) wel even een rondje om het huis gemaakt om de mooie tuin te bewonderen.

Om ongeveer 10 uur startte de eerste groep en 10 minuten later de tweede. Het was een gevarieerde rondwandeling over zandpaden en geitenpaadjes, door een droge rivierbedding en over stukken makkelijk asfalt of het lange-afstand-fietspad dat loopt van Sagres tot de Spaanse grens.
Een aantal mensen vroeg zich af of dit het dagelijkse rondje met de hond was (Zara, een zwarte labrador). Antwoord: niet precies zo, maar we hebben enkele rondjes aan elkaar geplakt. Overigens is de hond recent overleden. Ze is 16 jaar geworden.

Daarna was het een ritje van 4,3 km naar Restaurant Ponto de Encontro waar onze tafels buiten op het terras keurig gedekt en op gepaste afstand van elkaar klaarstonden. De bediening was vlot, het eten heerlijk, we kwamen niets te kort. Hoewel we altijd een fooi meerekenen had Petra het idee om rond te gaan voor een extra fooi ivm de coronacrisis die de horeca hard getroffen heeft.
Hans ging tijdens de koffie nog rond met de overgebleven pasteis de nata, allemaal op.

Daarna was het de beurt aan onze voorzitter Hans Beukert met een resumé over het afgelopen wandeljaar. We hebben ivm corona 2 wandelingen moeten overslaan, maart en april.
De voorlopers werden weer bedankt met een fles vinho tinto Herdade dos Grous, en ook Gerty de fotograaf werd bedankt met zo’n fles voor de vele mooie foto's die ze bij onze wandelingen heeft gemaakt.

De volgende wandeling is gepland op 16 september bij Alte door Theo & Hanny.
We zijn weer op zoek naar voorlopers voor oktober en verder. Meld je gewoon aan en overleg verder met Hans Wijnen die je zal helpen en adviseren.
Goede zomervakantie voor iedereen en blijf gezond.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Hans & Wilma
afstand/duur :  ruim 7 km /  2 uur
moeilijkheid : eenvoudig / licht
aantal deelnemers : 33
omstandigheden : stralend weer
terug naar boven