terug naar boven
Keurig op tijd verzameld bij Pastelaria Kapheina voor een kop koffie, reden de 35 wandelaars (gedeeltelijk carpoolend) naar het vertrekpunt voor de wandeling. Die werd dan ook precies op tijd gestart onder een schitterend zonnetje. De groep had er keurig de pas in en er kon nog volop worden genoten van de vele bloemen en de ongerepte natuur. De machinist van de goederentrein die ons ons halverwege op de spoorbaan passeerde had er ook lol in: hij groette ons vrolijk zwaaiend en toeterend vanuit zijn cabine.

Ook het tweede deel van de wandeling - door wat minder makkelijk begaanbaar gebied - werd zonder achterblijvers voltooid, waarna de terugweg naar de geparkeerde auto's kon worden afgelegd. We hadden door een straf tempo de wandeling in minder tijd voltooid dan tijdens het twee keer voorlopen het geval was (er wordt beweerd dat dat m.n. te maken had met het tempo van de voorloper, nou dat zal dan wel). Het wat te vroeg eindigen werd overigens gecompenseerd doordat één van de auto's werd aangetroffen met een lege voorband; een unicum in het bestaan van de club. Gelukkig werkte de in de auto aanwezige 12V compressor en konden we dus toch op tijd bij het restaurant arriveren.

Daar werd genoten van een bijzonder geslaagde, erg mooi geserveerde en heerlijke lunch. Toen de beide voorlopers traditiegetrouw werden bedacht met een lekkere fles Herdade dos Grous, heeft Raymond deze fles op advies van Annie dan ook gedoneerd aan uitbatersechtpaar Ricardo & Jana, die met zoon João deze hele lunch geregeld hadden. Restaurant Mussiene in S B de Messines: een aanradertje.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze icoontjes in de linker bovenhoek.
Voorlopers : Annie & Raymond
afstand/duur : ca 8 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 35
omstandigheden : perfect wandelweer
15 mei bij Sao Bartolomeu de Messines