terug naar boven
We kwamen bij elkaar voor de ‘meertjeswandeling’ (van Koos & Joan) bij café O Moinho in Odiaxere voor koffie en introductie van de wandeling: carpoolen naar de startplek 5 km verder, te bereiken via een slecht en steil zandpad. Maar dan had je ook wat: mooi zicht op het wandelgebied bij Corte Velada.

We begonnen met een klimmetje en de afdaling naar het eerste meertje. Daar maar meteen de groepsfoto gemaakt, met de bloeiende cistus en andere bloemen rondom, en verder niets. Geen bewoning, geen werkzaamheden, geen verkeer. Zo bleef het bijna de hele wandeling. Het enige wat je hoorde waren de gesprekken in de groep, dan weer met de een, dan met de ander, het was heel geanimeerd. Behalve bij het stijgen, dan hoorde je vooral gehijg.

Op driekwart van de wandeling kwamen we bij het punt waar Hans Wijnen een extra zwaar en langer stuk wilde inlassen voor een kleine groep diehards: met z’n vijven staken ze een uitloper van een meertje (het 4e?) over en daarna ging het zeer steil naar boven. Vooral het stuk bij de bijen was een uitdaging. De imkers waren net langs geweest en de bijen waren niet goed gehumeurd. Hans liep voorop en kreeg de eerste steken al;  Dick, Kim, Maddy en Anneke moesten de plek rennend passeren, bijen in de kleding, in de haren en in het oor.

De anderen vervolgden de normale wandeling in normaal tempo met nog een laatste heuveltop voor een uitzicht op Alvor en Portimão. We kwamen gelijk aan bij de auto’s. Het was een mooie wandeling en dat met stralend weer (de Wet van Wijnen was wederom van toepassing).

De lunch was bij A Choupana aan de EN 125. We zaten gezellig bij elkaar, buiten achter plastic ‘raampjes’. Salade, vlees en kip waren prima, maar de vis niet echt. De mensen met vegetariano moesten het langst wachten, sorry, jammer. Het is niet altijd makkelijk om een restaurant in de buurt te vinden voor een redelijke prijs, dat ook nog eens groot genoeg is. Het dessert was dan weer wel overdadig. En de voorlopers waren weer blij met de fles Grous.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze icoontjes in de linker bovenhoek.
20 maart omgeving Corte Velada
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur : ca 7 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 38
omstandigheden : prachtig wandelweer