terug naar boven
De wandeling rondom Vale Fuzeiros begon met veel wind en dreigende wolken die regen voorspelden. Maar ondanks dat gingen de 24 wandelaars “gewoon” van start. Is het immers niet Hans Wijnen die zegt dat het nooit regent op de derde woensdag van de maand in de ochtend tussen 10.00 en 12.00 in de Algarve. En inderdaad ook deze keer was dit weer van toepassing. Dus opnieuw de hele ochtend geen regen!

Ongeveer 1 kilometer na de start begon er een fikse klim die door velen toch wel als zwaar werd ervaren. Eén van de wandelaars besloot zelfs om te keren terug naar het startpunt. Maar zij was de enige; de rest liep door. Na de klim was naast de prachtige vergezichten een menhir (grafsteen uit de Vroege Ijzertijd) te bewonderen. Op de bergkam had de wind vrij spel en dat was ook goed te merken.

Op het punt waar kon worden gekozen voor een verkorte route ging iedereen mee voor de “normale” route. Chapeau wandelgroep. Bij een volgend punt waar een verkorte route mogelijk was besloot één wandelaar dat het voor haar genoeg was; zij liep via de kortste route terug naar het startpunt. De rest voltooide de wandeling en werd op het eind nog getrakteerd op een kleine zeer primitieve woongemeenschap. Interessant om te zien.

De lunch was in restaurant O Foral in Algoz. Waar we bij de mei wandeling ook al aten. Opnieuw was het eten hier echt top; iedereen was heel tevreden. Aan het einde van de zeer gezellige lunch waarbij veel werd gelachen sprak de voorzitter als slot nog enkele woorden.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze iccontjes in de linker bovenhoek.
Voorlopers : Hans & Henriette
afstand/duur : 7 km
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 24
omstandigheden : dreigend, maar droog!
17 januari de Menhir-wandeling rondom Vale Fuzeiros