terug naar boven
De eerste wandeling van het nieuwe wandelseizoen zijn we begonnen met een kopje koffie bij Villas Paradis, waar we warm werden ontvangen door Laurant en Christophe. De temperatuur is gelukkig weer een beetje gezakt en het was heerlijk wandelweer met 25 graden en een fris windje.

We begonnen de wandeling in noordoostelijke richting met in de verte Pêra en rechts van ons een kleine wijngaard met daarachter de Lagoa dos Salgados. De wandeling ging met een kleine omweg richting deze waterlanden, waar veel verschillende vogels te zien waren. Ook kwamen we een kudde geiten en schapen tegen, die daar regelmatig te zien is.

Vervolgens gingen we via een stukje over de “boardwalk” richting het strand. Gelukkig was het eb en hadden we een stevige ondergrond om te wandelen. Met een trap kwamen we weer terug op de boardwalk en vervolgden onze weg richting de ruïnes van de molens. Op het strand hadden we al een groepsfoto gemaakt, maar we moesten natuurlijk ook even op de foto met een molen en de palmboom ernaast!!!

We eindigden weer bij hetzelfde restaurant alwaar we hebben genoten van een heerlijk lunch!!  Op naar een heel goed en gezellig wandelseizoen!!!

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze iccontjes in de linker bovenhoek.
20 september bij Pera
Voorlopers : Kim, Alice, Maddy & Hans
afstand/duur : ca 7 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 25
omstandigheden : uitstekend wandelweer