terug naar boven
De weergoden waren, zoals altijd, onze wandelclub  weer welgezind. Heerlijke temperatuur en een lekker zonnetje. Daar zouden ze in Nederland jaloers op zijn……… We startten met de koffie in het caféetje van Beneciate. De bediening was goed maar niet snel 😉, toch blijft dit soort cafeetjes een van de aantrekkelijke dingen van het achterland in de Algarve. Maar uiteindelijk werd toch een ieder voorzien van een koffietje.

Hierna konden we vertrekken. Al direct liepen we in het mooie, rustgevende, groene achterland. De papegaai even gedag gezegd en weer verder langs mooie paadjes. De colonne lijkt zelf ook wel op een kwetterende vogelkolonie. We liepen dwars door de sinaasappelbomen plantage. De pluk was in volle gang, bijzonder om te zien dat ook Portugezen hiervoor gebruik maken van buitenlandse seizoenswerkers. We werden getrakteerd op een lekkere sinaasappel uit de kist.

Even verderop was een Portugees echtpaar hun olijfbomen aan het kammen. Het oogstseizoen dus in volle gang. Bij het kunstwerk probeerden we de groepsfoto te maken en dat blijft dus een grappige, weerbarstige exercitie. Na nog veel meer sinaasappelbomen kwamen we uiteindelijk weer aan bij het cafeetje van het vertrekpunt. En zo weerbarstig als de groepsfoto verliep zo uiterst gedisciplineerd verliep het vormen van de colonne. Dit bracht ons allemaal op tijd bij het restaurant O Gralha, waar brood, wijn en water op tafel klaarstonden.

Ook hier was de bediening goed maar niet snel, maar de wijn smaakte goed!! De gerechten waren smakelijk en net even anders dan het gebruikelijke Portugese restaurant. Al met al weer een dag met een gouden randje waar een ieder weer van genoten heeft.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze icoontjes in de linker bovenhoek.
15 november bij Benaciate (S B de Messines)
Voorlopers : Gré, Jacques en Ans
afstand/duur : 8 km / + 2 en 15 minuten
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 35
omstandigheden : schitterend wandelweer