15 maart bij Santa Catarina da Fonte do Bispo
Voorlopers : Jeannette & Dick
afstand/duur : ca 8 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 26
omstandigheden : lekker wandelweer
terug naar boven
We startten de dag met een heerlijk zonnetje en lekkere temperatuur met 26 wandelaars waarbij er ook 4 gasten onder ons waren bij Madeiras Pão Quente met een lekker bakje koffie, in het centrum van St. Catarina da Fonte do Bispo.

Wij liepen in zuidelijk richting van uit het dorp langs de Lagar Santa Catarina - Azeite (olijfolie fabriek) met zijn olijvenpers, door akkers en het ruige heuvelachtige landschap waar de bloemen alweer volop beginnen te bloeien, tussen de sinaasappelbomen, olijfboomgaarden en mooie landelijke wegen omzoomt door johannesbroodbomen, kurk- en steeneik. Vervolgens een stuk door een wadi, onderweg kwamen we verschillende waterputten-bronnen met scheppenrad tegen, hopelijk heeft u de oude olijfboom van ongeveer 2 meter doorsnede niet gemist. Hier vind je ook nog de traditionele architectuur, het alledaagse leven. Op het laatste stuk van de route liepen we via een korte klim om vervolgens het dorp via de noordkant weer binnen te vallen, met centraal de kerk van St. Catarina, weer terug naar de auto’s.

We vervolgden de route met de auto naar het restaurant Horta in de buurt van São Brás de Alportel, waar de kelen gesmeerd werden om de dorst te lessen en we genoten hebben van een welverdiende 3 gangen lunch!!!  Onze zweedse gast was hoogst verbaast dat er een Nederlandse dame een zweeds liedje inzette, onze club bezit waarschijnlijk nog vele onontdekte talenten.

De voorzitter bedankte de voorlopers met een heerlijke fles wijn Herdade dos Grous en ook wij willen het bestuur bedanken voor het vele werk waarvan wij met zijn allen toch maar mooi kunnen genieten.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze icoontjes in de linker bovenhoek.