terug naar boven
Na een kopje koffie in O Encalhe vertrokken we met 32 wandelaars. De weergoden waren ons goed gestemd. Bij de eerste hindernis hebben drie stevige mannen ons veilig over een stenen muurtje geholpen. Daarna liep de wandeling vlot door het prachtige landschap van Barrocal. Iedereen genoot van de rust en schoonheid van de natuur en er kon ook nog gezellig gebabbeld worden.

De tweede hindernis was de oversteek van het riviertje. We hadden niet verwacht dat ondanks de grote droogte er nog zoveel water stroomde. Ook daar stonden stevige kerels klaar om ons droog naar de overkant te brengen.
Toen we bij de grote waterput van Poço do Gueino aankwamen, kon Theo het niet laten aan het grote rad te draaien. Vroeger kwamen alle mensen uit de buurt daar water halen.

Terug bij Het café zijn we naar het restaurant O Foral gereden. Daar waren twee lange tafels gedekt voor de 30 lunchers. Naast brood, boter en olijven werden ook nog twee heerlijke Portugese entradas geserveerd: bloedworst met ananas en geitenkaas met honing en pijnboompitten. Heerlijk!

Het eten was zeer goed verzorgd en smaakvol. Iedereen was vol lof en enthousiast over het uitgebreide dessertbuffet. Kortom alle reden om Henriette met de hoed rond te laten gaan. De eigenaren hebben een extra fooitje echt verdiend. Al met al een bijzonder geslaagde dag.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze iccontjes in de linker bovenhoek.
17 mel in de omgeving van Barrocal (halverwege Algoz en S B de Messines)
Voorlopers : Marjan, Wiljo
afstand/duur : ca 8 km / + 2 uur
moeilijkheid : licht tot middelzwaar
aantal deelnemers : 32
omstandigheden : prima wandelweer