terug naar boven
De juniwandeling had alles mee: prachtig wandelweer, mooie uitzichten over zee en achterland, een gezellige groep en een heerlijk buffet toe.
We begonnen bij strandtent Cabanas da Baia op Praia Cabanas Velhas net ten westen van Burgau.

Vandaar beklommen we richting het oosten de kliffen; dat was meteen een forse uitdaging. Beloond met bovengenoemd uitzicht op zee. De groepsfoto laat zien dat inmiddels iedereen weer bij adem is. Daarna volgde een rustig stuk door het binnenland, langzaam dalend tot een breed groen rivierdal dat we helemaal volgden tot aan Boca do Rio, dus waar het riviertje (ooit?) in zee uitkwam. Nu was de monding droog, gewoon een strand.

De ene voorloper had een verhaal over dinosauruspoten afdrukken in een rots bij Salema verderop, de andere voorloper had z’n twijfels. Een goed idee om dat eens te onderzoeken. Daarna volgde een gestage klim naar de ruïne van Forte de Almádena, een paar eeuwen geleden opgebouwd tegen piratenaanvallen die het op de vissers gemunt hadden. Uiteraard moesten we weer dalen tot zeeniveau waar we begonnen waren.

De lunch was in Restaurant O Malhão waar ze een Braziliaans buffet hadden, met  een ruime keuze gerechten en ruim voldoende wijn en water.
De voorzitter kwam amper boven het achtergrondgeluid uit. Hij bedankte de voorlopers met de bekende Grous, vroeg zoals altijd of zich voor volgend seizoen voorlopers wilden melden, en sloot het wandelseizoen af door iedereen een goede zomer toe te wensen en graag tot september.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze iccontjes in de linker bovenhoek.
14 juni tussen Burgau en Salema
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur : ca 7 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 23
omstandigheden : schitterend wandelweer