terug naar boven
18 januari in de omgeving van Porches
Voorlopers : Henriëtte & Hans
afstand/duur : 8 km / + 2 uur
moeilijkheid : licht middelzwaar
deelnemers : 40
omstandigheden : voor Portugese begrippen koud
Vanaf 9.30 uur werd er verzameld in het gezellige koffietentje ‘A Paragem’ gelegen op de weg tussen Porches en Armaçao de Pera. De groepsgrootte was opnieuw het maximale aantal van 40 personen. Weer ewn volle bak dus.

Om klokslag 10.00 uur startte de wandeling en onmiddellijk werd linksaf geslagen de mooi bloeiende velden in. Na 1 kilometer gingen we rechtsaf in de richting van de zee. Daar liep de groep slingerend door de mooie zandgronden waar helaas af en toe een onbekend persoon wat bouwafval had gestort. Na deze zandgronden werd afgeslagen om de vallei bij Porches Velhos in te gaan. Na deze afdaling werd de vallei aan de andere kant weer beklommen om daar opnieuw en nu nog dichter bij de zee in zicht het uitzicht te bewonderen. Een mooi moment voor de groepsfoto dit keer gemaakt door Tjerk naast de Algar de Albandeira. Bij dit punt was ook een heel mooi uitzicht over de Algarviaanse kustlijn met zicht op de plaatsen Armaçao de Pera, Guia en Albufeira. Vervolgens werd vanaf de kust via een andere route weer teruggelopen door de vallei in de richting van de startplaats A Paragem in Porches.

De lunch was in Flor do Campo aan de N125 vlakbij Alcantarilha. Dit restaurant van de sympathieke eigenaren Laurant en Luisa bleek echt een schot in de roos. Allereerst werd hier geproost met een glas kir of een glas Sangria op het nieuwe jaar en vervolgens werd zeer smakelijk gegeten.
Voorzitter Hans deed zijn gebruikelijk speech en blikte vooruit op het komende wandelseizoen en riep nogmaals op aan voorlopers om zich aan te melden. Raymond bedankte vervolgens de voorlopers van dienst, Hans en Henriette, voor hun inzet en schonk ze hiervoor een heerlijke fles Herdade dos Grous.