15 februari bij Quinta dos Sentidos (Silves)
Voorlopers : Rina, Joke, Albert en Jos
afstand/duur : ca 7 km / + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 24
omstandigheden : bewolkt, dreigend, maar droog!
terug naar boven
Nadat iedereen verzameld was bij de Chapin Lounge Bar in Silves en de carpooling perfect was georganiseerd door Wilma, zijn we in colonne vertrokken naar het startpunt van de wandeling bij Quinta dos Sentidos. Iedereen was goed voorbereid voor een wandeling in de stromende regen!

We liepen over makkelijke weggetjes en paden met af en toe prachtige vergezichten met donkere wolken en heel veel sinaasappels .
Vervolgens kwam er een glibberige afdaling dwars door een  sinaasappelboomgaard waar de klei aan broeken en schoenen bleef plakken. We kwamen allemaal ongeschonden beneden!
Dankzij een flinke klim kwamen we goed opgewarmd helemaal droog bij de auto’s aan. Geen spatje regen onderweg, de weergoden waren ons weer goedgezind!

Terug naar de grote parkeerplaats in Silves waar we via de oude romaanse brug naar het restaurant zijn gelopen.Daar hebben we heerlijk geluncht bij Ponta Romana in een geluidsvriendelijke omgeving zodat we elkaar zonder ‘ geschreeuw ‘ konden verstaan.
Al met al een geslaagde ‘droge’ wandeling. Waarvoor de beide voorloopsters dan ook werden bedacht met een lekkere fles Herdade dos Grous.

Bij het kijken van de foto's hieronder kun je gebruik maken maken van de fullscreen en pauze iccontjes in de linker bovenhoek.