19 oktober in de omgeving van São Bras de Alportel
Voorlopers : Gré, Jacques & Ans
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal wandelaars : 22
omstandigheden : dreigend, maar droog!
De wandeling in São Brás de Alportel kenmerkte zich door grijze Hollandse luchten.
De koffie, in één van de vele leuke Portugese pastelarias, werd door de meesten liever binnen genuttigd, want buiten was het winderig en fris.

In deze weersomstandigheden startten we de wandeling. Maar mogelijk ook veroorzaakt door het eerste klimmetje kwamen we al snel op temperatuur. De wandelaars waren enthousiast over de route, oude paden, veel natuur, oude bomen en natuurlijk altijd genoeg te (be)praten.

Het beekje van de lichtste categorie werd door een ieder met succes genomen. Jammer voor de fotografen die zich aan de overkant hadden opgesteld om een misstap vast te leggen ……

Verder op onze weg kwamen we een Nederlands echtpaar tegen waarvan de man flink door een loslopende hond gebeten was op de route die wij moesten gaan. Maar met een paar sterke mannen voorop en gewapend met stokken (en een baas die de honden resoluut bij zich riep) konden wij zonder kleerscheuren onze weg vervolgen.

Het was een pittige wandeling van 8 km met flink wat hoogte verschil. Dus waren we blij om na een kwartiertje rijden aan te schuiven bij villa Sob o Sol, waar Sandra en Patrick een heerlijk lunch bereid hadden. Met als absolute klapper de eigen gemaakte Hollandse appeltaart als toetje.

Resumé: ondanks de slechte weersvoorspelling hebben wij de wandeling precies droog kunnen lopen en hadden we toen het licht regende onder de overkapping bij villa Sob o Sol een prima lunchplek.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt je met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven