16 november in de omgeving van Alte
Voorlopers : Annie & Raymond
afstand/duur : 8,3 km / 2 uur, 15 minuten
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 40 wandelaars
omstandigheden : dreigend maar (weer) droog
terug naar boven
Het was "volle bak" in Alte vanmorgen, alle veertig wandelaars meldden zich op tijd bij restaurant O Folclore en dus kon er al carpoolend op tijd vertrokken worden naar het beginpunt van de wandeling ten noorden van Esteval dos Mouros. De auto's geparkeerd en op pad!

Verrassend genoeg bleef de grote groep nagenoeg opgesloten tijdens de lange klim (1.9 km met een stijging van 170 mtr) naar het "spookdorpje" Rocha Amarela, waar de groepsfoto werd genomen (dat deze niet in 1 keer goed ging is hieronder te zien). Daarna ging het verder oostwaarts en langzaam dalend over het doorgaans prima begaanbare pad. De vele plassen getuigden van de forse regenbuien die hier de laatste dagen omlaag zijn gekomen. Maar zonder de goden te willen verzoeken kunnen we gerust stellen dat de wandelclub doorgaans onder een gunstig (weer-)gesternte wandelt; behoudens een verwaarloosbaar druppeltje hielden we het droog!

Na de top werd de wandelcolonne zo nu en dan wel wat langer en moest er af en toe worden gewacht om iedereen weer te laten aansluiten, maar het lukte toch om de complete wandeling in 2 uur en 15 minuten te lopen. Een enkeling maakte gebruik van de mogelijkheid om weer aankomend bij Esteval dos Mouros de route met 1.4 km te bekorten en het gros ging voor de volledige 8.3 km om daarna weer carpoolend terug te rijden naar Alte voor de lunch. Het restaurant had het zo geregeld dat alle wandelaars boven konden zitten aan tafels van tussen de acht en de twaalf personen en dat leverde dank zij de fabuleuze akoestiek nog net geen gehoorbeschadigingen op, maar kwam wel dicht in de buurt.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt je met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.