De dag bleek uitstekend voor de wandeling. De  vooraf voorspelde hoge temperaturen bleven uit, mede door de lichte bewolking en een redelijk fris windje.

Na een kopje koffie en een inleidend praatje door Jacques begonnen we met 28 personen onze wandeling door het kunstenaarsdorpje Barão de São João, waar al snel een steil stuk omhoog gelopen moest worden en de fraaie kunstwerken langs de weg bewonderd konden worden en waar ook de groepsfoto werd genomen door Hans.

Na linksaf te zijn gegaan, liepen we richting de Passeio dos Poetas, alwaar zich leistenen platen met gedichten/gedachten bevonden en waar de weg zich vervolgde door een schaduwrijk bebost gedeelte. Na een wat licht stijgend pad omhoog verschenen de diverse windmolens die je met hun zwiepend geluid van een afstand al kon horen. Daar werd na een korte afstand rechtsaf geslagen richting Barão de São João. Via een waterplas kon het laatste gedeelte langs dezelfde kunstenaarsroute afdalend gelopen worden en na nog een klein stukje door het dorp ging het weer richting de auto's. Het was een kleine 15 minuten rijden naar het restaurant Atalaia waar we met 20 personen een prima lunch voorgeschoteld kregen.

De wandeling werd bestempeld als "mooi en afwisselend" en "weer eens wat anders" en kan dus als geslaagd beschouwd worden.
Mede door het brede samenwerkingsverband 😁 tussen Gerty (die helaas niet bij de wandeling kon zijn), Ans (meevoorloper en restaurantbespreker), Hans en Wilma (die ons hielpen met een gedetailleerde kaart) en ondergetekenden Jacques en Gré kunnen we terugkijken op een fijne wandeldag.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt je met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
18 mei in  Barão de São João
Voorlopers : Gré, Jacques, Ans en Gerty
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 28
omstandigheden : uitstekend wandelweer
terug naar boven