15 juni aan de westkust ter hoogte van Vila do Bispo
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur : 8 km / rum 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 19 wandelaars, 15 lunchers
omstandigheden : uitstekend wandelweer
Zoals al in de aankondiging was gemeld: deze wandeling aan de westkust is een gouwe ouwe. Elke keer prachtig en de temperatuur in juni valt altijd mee. We startten met de koffie in Vila do Bispo bij Snackbar Caravela. Jarige Hans Wijnen had lekkers meegebracht.

Om 10 uur vertrokken we naar het startpunt, 3 km richting kust. Het begin van de wandeling was geelrood gemarkeerd als Trilho Ambiental Castelejo. Na 100 m was er een soort pleintje met Kunst. Hier werd meteen de groepsfoto gemaakt. Want de weergoden leken even niet mee te werken; er vielen al gauw grote druppels uit een dreigende lucht en er klonk zowaar onweer. Schuilen onder dennenbomen hielp niet echt en trouwens, de regen hield op.

Na het pijnbomenbos kwam het pad ‘naar het einde van de wereld’, daarna een steil geitenpad naar beneden, balanceren over de basaltblokken en toen het strand van Castelejo tot aan Cordoama. Het was opkomend tij maar laag genoeg om zonder haast te wandelen. Er waren her en der groepjes jongelui die leerden golfsurfen. Aan de landzijde de hoge zwarte rotsen, opgeworpen door oer-erupties.
Bij Cordoama begon de klim van ruim 100 m. Een klein groepje verkoos de asfaltweg, de anderen namen het steile pad op de klif. Buiten adem, maar toch: ieder kwam boven en kon van het uitzicht genieten. Chapeau.

De lunch was in Rodízio Brasileiro O Malhão tussen Burgau en Luz. Het was een gevarieerd buffet; men schepte meerdere keren op, dus dat zat wel snor.

De voorzitter nam nog even het woord. Hij feliciteerde de jarige met een fles wijn. Daarna bedankte hij de voorlopers met een fles wijn. In de haast omdat sommigen al weg moesten, kwam hij er niet meer toe om Gerty te noemen en te bedanken voor een jaar lang foto’s maken voor  het verslag op de website. Gerty, de fles wijn staat op de plank tot na de zomer.

De volgende wandeling is op 21 september. Graag tot ziens.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt je met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.

terug naar boven