19 januari in de omgeving van Ferragudo
Voorlopers : Jeannette & Dick
afstand/duur : 9 km / 2:45 uur
moeilijkheid : middelzwaar tot zwaar
aantal deelnemers : 39
omstandigheden : schitterend wandelweer
De wandeling van 19 januari was voor ons een thuiswedstrijd. Het vertrek was vanaf het pleintje in Ferragudo. Na de koffie wandelden wij richting het zandpad op weg naar Bela Vista, Hans Wijnen zou zeggen dat kun je ook met de auto, nou Hans bijna maar niet helemaal, en omdat te compenseren hebben wij wat wildernis in deze route opgenomen.

Achter het stadion Bela Vista (Estádio Municipal Bela Vista) over het geitenpaadje op weg naar het zandpad richting de waterput, daar waar de mensen van Parchal en Estômbar bij elkaar kwamen, om bij te kletsen, water te putten en de was te doen bij “Pocoo dos Pardais” (de "mussenput" in het portugees), daar waar de groepsfoto is genomen door onze vaste fotograaf Gerty Geerts, mijn dank hiervoor.

Na de zandweg van Ferragudo naar Estômbar te zijn overgestoken op weg naar het hoogste punt, waar nog een kleine ruïne staat wat oorspronkelijk een klein kapelletje was, hier hebben wij ooit nog eens iemand zijn fantasie kunnen verwezenlijken. Op weg naar de wildernis, die nu helaas is omgetoverd tot een golfbaan in wording.

Wij vervolgden onze weg richting de zandweg van Ferragudo naar Lagoa, deze overgestoken en op naar de volgende wildernis met zijn heuvels richting Sesmarias. Van de heuvel naar het dal, waar wij nog langs een traditioneel oud Portugees huisje liepen met zijn vriendelijke familie, die het eten bij elkaar sprokkelen op kleine akkertjes in de vallei, van hieruit door de gelukkig droge wadi met zijn vijgenbomen naar Vale da Areia.

Via een ommuurde zandweg trokken wij verder naar de volgende heuvel, die inmiddels kaal gemaakt is voor het volgende project, op naar de volgende wadi in de Ferragudo Valley, om zo terug te keren via de kerk op het hoogste punt van Ferragudo, met zijn fantastische uitzicht op zee, de Arade rivier en met de bergen van de Monchique op de achtergrond, en ten slotte naar het pleintje, waar onze lunch wachtte.

Bestuur bedankt voor de goede samenwerking en hopelijk heeft u genoten van de wandeling, in ieder geval wij vonden het erg gezellig, op naar de volgende!

Groetjes,
Jeannette en Dick

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven