16 februari in de omgeving van Carvoeiro
Voorlopers : Henriëtte & Hans
afstand/duur : 9,1 km
moeilijkheid : licht
aantal wandelaars : 50
omstandigheden : uitstekend wandelweer
De wandeling begon bij het kleine koffietentje “Coffee-shop” bij het mooie Rocha Brava Village Resort in Carvoeiro. Dit keer waren we maar liefst met 50 wandelaars; een hele club dus.

Vlak na de start was er een prachtig uitzicht over de kustlijn tussen Carvoeiro en Benagil. Hier moest ook de weg worden overgestoken. Gelukkig was Kim zo behulpzaam om als “klaarover” te fungeren waardoor iedereen veilig de overkant bereikte (dank Kim). Na deze versteende start liepen we al snel in het prachtige groen. Vele bloesems laten zich in deze periode van het jaar op zijn mooist zien. Hoewel velen dichtbij huis waren leek het er op dat maar weinig wandelaars hier eerder hadden gelopen. Al snel waren we weer in de meer bekende buurtschap Salicos.

Slingerend door het natuurgebied aldaar was er iemand die opeens langs haar eigen huis liep. Hoe verrast kun je niet worden op zo´n wandeling…… Na Salicos liepen we door de valleien die richting de kust leiden. Wat een rustig gebied en wat een natuurschoon! Na een korte, maar flinke klim waren we terug op bekend gebied en plotseling was daar weer de Coffee-Shop waar de wandeling was gestart en de auto’s waren geparkeerd.

Na een korte rit werd heerlijk geluncht met 44 personen bij het restaurant Ponto de Encontro. De voorlopers Hans en Henriette werden door Wilma bedankt. Zij kregen hiervoor een heerlijke fles Port.

De voorzitter vertelde tot slot dat de volgende wandeling wordt georganiseerd door René en Janine Pool en in de buurt van Silves is.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven