15 september in de omgeving van Silves
De eerste wandeling van het seizoen zit er weer op. We hadden schitterend weer, af en toe zonnetje en onder de 25 graden. Er waren 25 lopers, waarvan er 4 kozen voor de korte wandeling.

Deze 4 konden op een ontspannen wijze en in rustig tempo Silves op een andere wijze leren kennen. Zoals het pas gerestaureerde en gezellig geworden Largo do Republicana en het (vervallen) Palácio van de 3e brurggraaf van Lagoa, gebouwd in 1907 in een 19e eeuwse stijl, vlak naast het postkantoor. Koffie werd gedronken bij de snackbar Victoria, uitgebaat door een Nederlander, waar gewoon een frikandel speciaal gehaald kan worden (onder aan de trappen).

De grote wandeling was pittig. De moeilijkheidsgraad werd niet zozeer bepaald door die paar energievragende klimmetjes of de soms verraderlijke afdalingen met al die losse steentjes en ook niet door de afstand van ruim 9 kilometer. Nee, het was de combinatie van die twee, die aan het eind de man met de hamer dichterbij bracht.

We begonnen langs de rivier tot aan de rotonde bij O Tribunal en langs de Cemitério van Silves. Daarna, in het sterk geaccidenteerde achterland, ging het meteen al omhoog. De meesten kozen voor de lange route en stijle klim naar de witte molen met als beloning een paar geweldige vergezichten. Een klein aantal met een gezonde dosis zelfkennis koos voor een kortere route over begaanbare wegen. Uiteindelijk gingen we samen verder op en neer in dit achterland van Silves met opnieuw fraaie uitzichten vanuit een nog hogere positie dan vanaf de molen. Dan werd het weer vlak, langs O Estabelicimento Prisional de Silves terug naar het park langs de rivier.

Bij Casa Velha werden we bij binnenkomst meteen al ontvangen met 'champagne', gevolgd door een kwalitatief prima maaltijd, goed georganiseerd en vlot uitgeserveerd. De voorzitter bedankte de voorlopers met een heerlijke fles wijn en riep kandidaatvoorlopers op voor de periode vanaf december. Al met al een geslaagde eerste wandeling van het seizoen.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Joke & Albert
afstand/duur :  8 km /  2 uur
moeilijkheid :  pittig en licht (keuze)
aantal deelnemers :  25 wandelaars
omstandigheden :  goed wandelweer
terug naar boven