19 mei in de omgeving van Fontes da Matosa, Vale Fontes
Wat waren we blij dat er voor het eerst weer gewandeld kon worden na september 2020 (Alte).
Om half 10 was de samenkomst bij Café André aan de M 529-1 ten noorden van Porches. Vandaar reden de 23 wandelaars met 13! autoos naar de parking in Fontes da Matosa.

Klokke 10 uur begonnen we met de wandeling door de Vale Fontes. Zandpaden en keienpaden dus goed opletten waar je loopt. Af en toe moesten we wel even stoppen om van de omgeving te genieten en fotoos te maken van de vallei en doorkijkjes naar Porches. Aan het eind (of eigenlijk het begin) van de Vale konden we het viaduct van de A22 aantikken en staken we over naar de westoever. Daar begon de klim over een geitenpaadje en vervolgens de Via Cypressos, de Via Palmares en de Via Cederi, alle behorend bij een landhuis waar het vroeger echt prachtig moet zijn geweest, maar nu onbewoond. Hier werd de groepsfoto gemaakt, misschien onvoldoende afstand maar wel volop in de buitenlucht.

Bovenaan was het beloofde 360 graden uitzichtpunt, met zicht op o.a. Lagoa, Monchique, Alcantarilha.
De terugweg ging over gevarieerd terrein met als laatste gedeelte een verscholen boomgaardje van een Portugees vrouwtje dat eerst haar honden aan de ketting moest leggen. Het klopt: blaffende honden bijten niet.

De route naar Restaurant Ponto de Encontro bleek voor iedereen goed te doen. We werden prima onthaald en het eten & drinken was voortreffelijk.
De voorzitter kon ternauwernood boven ons gepraat uitkomen; hij vatte de blije stemming goed samen en bedankte de voorlopers met 2! flessen wijn.
Laten we hopen dat er in juni weer een wandeling wordt georganiseerd,
wie meldt zich aan?

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur : 6,5 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 23
ömstandigheden : stralend wandelweer
terug naar boven