16 september in de omgeving van Alte
De eerste wandeling in het wandelseizoen was in en rondom Alte. Het lijkt een beetje “de slager keurt zijn eigen vlees”, maar wij hadden de wandeling al een paar keer gelopen, en vonden hem zelf redelijk zwaar. Maar het was met 25 graden mooi wandelweer, en met een opkomst van zo’n 30 wandelaars een mooi begin van het nieuwe seizoen. De vrouwen waren dit keer goed vertegenwoordigd en ruimschoots in de meerderheid.

Koffie bij restaurant O Folclore, erg leuk om elkaar na de vakantie terug te zien. En zeker leuk om een aantal nieuwe wandelaars te ontmoeten. We vertrokken in drie groepen van zo’n 10 personen door het dorpje Alte, langs een deel van de wandelroute Algarviana naar Santa Margarida. Hier waren twee opties: steile afdaling en zware klim; of de lichte variant om bovenlangs te blijven lopen. Maar ook de lichte variant was nogal pittig, en sommigen vroegen zich vertwijfeld af of dit geen vergissing was.
Wel opvallend dat sommige nieuwe wandelaars geen goede (wandel)schoenen droegen en ook geen water bij zich hadden.

Na een laatste klim was er een Kodakmoment op de picknickplaats, en konden we afdalen naar Alte. In een van de smalle straatjes waren allerlei spullen buitengezet om naar de dump te brengen. En we blijven Hollanders: velen van de groep konden hier nog wel iets van gebruiken.
De lunch bij O Folclore was prima verzorgd, en we konden heerlijk genieten van Dourade, Stoofvlees, Kip of Vega, natuurlijk met een wijntje om lekker na te praten.

Op naar de volgende wandeling op 21 oktober a.s.
Theo en Hanny

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Theo en Hanny
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar / zwaar
aantal deelnemers : 30 wandelaars
omstandigheden : goed wandelweer
terug naar boven