Na een pauze van 2 of eigenlijk 3 maanden (de februari wandeling was de laatste voor de coronacrisis) hadden we weer het plan opgevat voor een meiwandeling in klein verband. 2 groepen van 10 zouden wel legaal zijn. Met voor de zekerheid een mondmasker mee.

We hadden afgesproken op de parking bij het helikopterplatform van Monchique. Onverwacht fijn was, dat het koffiecafeetje aldaar open was. Gerty kon meteen de groepsfoto maken, want daarna zouden we in 2 groepen verder gaan. Het was al goed warm, volop zon.

De wandeling begon rustig over een zandpad, later een landelijke asfaltweg, met links en rechts de zwarte stammen van de kurkeiken die de brand van 2018 min of meer overleefd hadden. Dat wil zeggen, vele hadden een lint of andere markering waaruit we concludeerden dat ze op enig moment wel gekapt zouden worden.

We daalden tot aan de Ribeira de Monchique die we overstaken via een brugje. De bloemenwandeling maakte zijn naam waar. Velden met klaprozen, verderop weer gele weidebloemen, paarse distels, rozen, geraniums en allerlei roze en witte en blauwe bloemen (sorry, deze voorloper verslaggever heeft weinig verstand van bloemennamen).

We staken daarna de Ribeiro weer over via een nogal wankele brug. Daarna de geleidelijke klim in de toch wel warme zon. Zoals overal in Portugal waren er veel  blaffende honden, maar ook geiten en een drietal zwarte varkens. De wilde zwijnen zagen we niet maar wel de omgewroete aarde; wat een ravage.

De lunch was in O Castelo waar we heerlijk buiten konden zitten, overdekt. De tafeltjes stonden wat uit elkaar maar dat belemmerde de gezelligheid niet. Het eten en de bediening waren voortreffelijk. De voorzitter bedankte de voorlopers met een fles wijn en dit keer geen zoen. Tja, crisis.

Op zaterdag 23 mei doen we de wandeling nog een keer omdat er zich meer mensen wilden aanmelden dan de verwachte 20.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
20 en 23 mei in de omgeving van Monchique
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur : 7 km / 2 uur
omstandigheden : aan de warme kant
aantal deelnemers : 20 en 8
telfnrs voorlopers : 963 234 085
en organisatie : 912 826 228
terug naar boven