Voorlopers :  Annie & Raymond
afstand/duur :  7 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 31
omstandigheden : goed wandelweer
15 januari in de omgeving van Porto Carvalhoso
Na de gebruikelijke koffie in een cafeetje in Santa Catarina da Fonte do Bispo werd door de 31 wandelaars in colonne verplaatst naar het beginpunt van de wandeling, vlak achter het gehuchtje Porto Carvalhoso.

Hiervandaan ging de wandeling van start met direct al een ca 30 minuten durende klim: mooie uitzichten, dát wel maar ook werden hier en daar - niet alleen bij voorloper Raymond - wat piepende geluiden gehoord. Min of meer verkouden deelnemers waren voldoende voorhanden. Na klimmen moet je ook weer dalen en steil was deze afdaling zeker. Desondanks kwam iedereen zonder glij- en/of valpartijen heelhuids beneden.

Daarna werd door het gros van de deelnemers nog even een lusje gelopen door het ("mini-")gehuchtje Curral da Pedra: een plekje voor de liefhebbers van écht rustig buiten wonen!

Ten slotte werd daarna de tweede helft van de wandeling gelopen die zich kenmerkte door het ontbreken van echte hoogteverschillen. Ondanks de bij tijd en wijle erg dreigende luchten en wolken hebben we de volledige wandeling droog kunnen uitlopen (het anderhalve druppeltje aan het eind van de lange klim buiten beschouwing gelaten).

Terug bij het startpunt togen 26 wandelaars naar het dorpje Mealhas - iets ten oosten van São Bras de Alportel - waar in Restaurante Beira Serra werd genoten van een lekkere lunch. Tijdens de lunch stelden de nieuwe leden Jeannette en Dick Meijerman zich voor. Voorloper Raymond kreeg de gebruikelijke fles wijn. Al met al een succesvolle start van het nieuwe wandeljaar.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven