18 september in de omgeving van Pêra
De eerste wandeling van het seizoen 2019/2020 is gelopen in de natuur van Pêra en Salgados. De 38 deelnemers verzamelden zich om 09.30 uur voor een kopje koffie bij Pastelaria Opção.
Gestart werd in de bebouwing van Pêra waar je na enkele honderden meters opeens in de natuur bent. Naast het wandelpad kon worden genoten van vijgenplantages en kurkeiken. Ook werd stilgestaan bij de druivenranken van Vinhos Malaca. Eén van de deelnemers kon bevestigen dat met name de rosé van deze wijn echt een aanrader is! Het zand waarover werd gelopen was rul en de temperatuur was aan de hoge kant. Wellicht was dit de oorzaak waarom twee wandelaars struikelden..

Vervolgens werd paardenmanege “Centro Hípico Quinta da Saudade” gepasseerd waar tussen de paarden kon worden gelopen. Logisch dat ook hier de groepsfoto werd genomen. Hierna werd de weg omhoog gezocht naar een kleine urbanisatie. Na enige tijd was er een adembenemend vergezicht over de golfbanen van Salgados.  De route liep naar beneden om ook langs de golfbaan te lopen. In het duingebied van Salgados werd de groep verrast door een grote kudde geiten die daar het gras aan het eten waren.

Hierna weer terug naar het duingebied van Pêra waar na nog een paar honderd meter extra lopen het restaurant Boa Onda werd gevonden. Het eten en het drinken smaakte daar prima!! Door de voorzitter werd Gerty Geerts bedankt voor de vele mooie foto’s die zij het afgelopen wandelseizoen had genomen.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Hans & Henriette
afstand/duur :  9,2 km
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 38
omstandigheden : prima wandelweer
terug naar boven