16 oktober in de omgeving van Estombar
Wat een prachtige wandeling die 16e oktober werd veel gehoord.  Een nieuw uitgezette wandeling, ontstaan omdat Joke per sė een wandeling wilde organiseren door de rijstvelden naast Sítio das Fontes. En daar hebben we dan maar een lus aan gemaakt om er een volwaardige wandeling van te maken.

Het begon allemaal die ochtend bij Auchan – Jumbo in Lagoa. De 40 lopers hebben allen keurig gehoor gegeven aan de oproep een kwartier eerder te komen. En omdat Ellis voor meer personeel had gezorgd bij het koffieverstrekkingspunt konden we al even na half tien vertrekken naar het startpunt. Of iedereen wist Sítio das Fontes te vinden of de routebeschrijving heeft zijn werk gedaan, want niemand reed verkeerd. 

Het eerste half uur liepen we gezamenlijk een vrij stijle helling op, wat boven aangekomen een prachtig uitzicht opleverde op de rijstvelden en de rivier de Arade. Hier splitsten zich 15 van de 40 lopers af voor de korte wandeling,waarna er 25 overbleven, die de lange route aandurfden. Die zetten er ook meteen de pas in en liepen de meeste van de bijna 8 resterende kilometers in marstempo onder leiding van voorloper Robert in zo’n 7 kwartier. Met nog twee fikse stijgingen in de route, die natuurlijk prachtige plaatjes opleverden, ging de terugweg langs de Arade en ook door de rijstvelden.

Daar tegenover werd de korte route heel relaxed gelopen met veel fotomomenten, zodat de beide groepen met maar een kwartier verschil bij de auto’s terug waren. Dat zelfs relaxed lopen niet zonder gevaar is bleek toen tot tweemaal toe een dame onbedoeld een confrontatie met de aarde aanging. Gelukkig liep alles goed af. Al met al een mooie, nieuwe wandeling om te onthouden.

De gezamenlijke maaltijd was in Lagoa vóór in de serre van Barca Velha met een vlotte bediening en in een gemoedelijke sfeer. (akoustiek zal wel nooit een sterk punt van portuguese restaurateurs worden). Na het bedanken van voorlopers Ellis en Robert, kon de webmaster meteen nog even een omissie van vorige maand goedmaken en het voorloperspaar van de september-wandeling (Hans & Henriëtte) met een goede fles wijn bedenken. (beter laat, dan ....)

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Albert & Robert  
   Joke & Ellis  (verkort)
afstand/duur :  9 en 4,5 km
moeilijkheid : zwaar + licht
aantal deelnemers : 40
omstandigheden : perfect wandelweer
terug naar boven