20 november in de omgeving van Carrapateira
Na een nacht met veel regen, was het voor ons even spannend of het op tijd droog zou zijn. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het zonnetje scheen lekker toen we in Carrapateira aankwamen.
Na de koffie, voor sommige ook een lekker stukje taart, zijn we met 33 personen naar het vertrekpunt van de wandeling gegaan.
Meestal zit het venijn in de staart maar na enig beraad, tussen de voorlopers en de organisatie, werd besloten om het venijn in het begin te stoppen. Lopend, over een mooi maar zwaar duinpad, kwamen we in een bos.
Sommige wandelaars wilden hier al direct een afkorting van de route en scheiden zich af van de groep.
Helaas was de afkorting een farce en arriveerden ze gelijktijdig met de rest aan het eind van het bos.  Hier kwam snel de mogelijkheid om een “echte” verkorte route te lopen. Zoals we omschreven hadden in de uitnodiging, was het een eenvoudige wandeling en hebben slechts twee personen gebruik gemaakt van de verkorte route.
We hebben met z’n allen genoten van de mooie uitzichten over de kustlijn en van de onstuimige zee.
Al met al was de wandeling zeer geslaagd.
Vanuit Carrapateira een korte rit naar het restaurant in Vila do Bispo waar we, ondanks wat stagnatie in de bediening, heerlijk hebben gegeten.
De mayonaise was schaars en werd daarom angstvallig verborgen.
De voorzitter heeft iedereen bedankt voor het warme begrip inzake de inbraak en hij heeft de voorlopers bedankt met een lekkere fles wijn.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven
Voorlopers : Corry & Frank
afstand/duur : 7,5 km
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 34
ömstandigheden : stralend wandelweer