15 mei in de omgeving van Ferragudo
Deze keer werden we ontvangen bij Restaurant Lux op Vila Gaivota in Ferragudo door gastvrouw Carla en gastheer Mark. Na de onderlinge begroetingen, de koffie en de thee en natuurlijk de financiele afhandeling kon begonnen worden met de tocht.

Het was prachtig zonnig en helder weer en om stipt 10 uur wandelden we achter voorloopster Jacqueline aan in de richting van de Vuurtoren, waar de groepsfoto werd gemaakt. Het uitzicht vanaf hier over de rotskust met aan de overkant van het water de haven en het strand van Portim√£o was magnifiek.

We waren met een heel enthousiaste groep wandelaars en alle mensen waren blij verrast. Velen waren bekend met de buurt maar hadden het nog nooit vanaf deze kant gezien.
Via de rotsen, met een continue prachtig uitzicht over de kust zetten we de wandeling voort richting Praia Grande. Graag waren we via het strand onderlangs het Kasteel gewandeld, maar het was geen laag water dus gingen we via de weg naar het kerkje van Ferragudo.
Van de Lonely Planet is het bloemenstraatje bekend dus dat moest zeker opgenomen worden in de wandeling.

Via het prachtige achterland liepen we  richting startpunt, restaurant Lux. Hier waren de tafels mooi gedekt. Kok Mark had gezorgd voor een heerlijk buffet van huisgemaakte hapjes, salades en sausjes.

Gastvrouw Carla zorgde er met haar twee hulpen voor dat het ons nergens aan ontbrak.
Iedereen was het erover eens dat het een verrassende wandeling was op een prachtige dag.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven
Voorlopers : Jacqueline & Marita
afstand/duur : 7,15 km / 2:12 uur
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 39
ömstandigheden : schitterend wandelweer