11 december op de berg Picota bij Monchique
We begonnen om half 10 met koffie bij de Intermarché in Monchique.

Iedereen was ruim op tijd om zich te melden en te betalen. Men kreeg meteen een briefje in de handen gedrukt met instructies. Nú lezen was voor sommigen een dingetje, zo zonder leesbril. Maar dankzij die richtlijnen liep het autoritje achter elkaar aan en het parkeren en wisselen van auto op rolletjes.

We zagen de bui al hangen en ja, mist en nattigheid gedurende de eerste klim met de beloofde mooie vergezichten. Niks te zien dus, jammer. De wandeling was als middelzwaar tot zwaar geclassificeerd maar volgens sommigen had er gewoon zwaar mogen staan vanwege de stevige klimmetjes. Daarentegen waren de geschatte 7 km er slechts 5, dat was weer mooi meegevallen. Niemand heeft de verkorte route genomen.

De groepsfoto werd gemaakt in de regen, bij het richtingbord naar Picota waar we net vandaan kwamen. Het was een kleurig groepje met felrose en groene poncho’s en paraplu’s.

Halverwege de wandeling trok de mist op, en op dat moment zagen we Monchique in het zonnetje.
Kort daarop arriveerden we bij het huis Oasis, waar we een drinkstop hadden met versgeperst sinaasappelsap. Nog een laatste klim over een geitenpaadje en daarna een makkelijke afdaling naar de auto’s.

Bij restaurant O Caçador (= de jager) stond een lange tafel voor ons gedekt, met wijn, water en olijven. De vis-uit-de-oven was verrukkelijk en vlees, kip en vegetarisch idem.
De voorlopers werden bedankt. De voorzitter wenste iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Hij kon melden dat het wandeljaar 2020 voorzichtig begint te worden ingevuld. Maar er worden nog steeds voorlopers gezocht. Gewoon ook eens doen! Zo heb je zelf invloed over de plaats en zwaarte van de wandelingen. Bij twijfel of je het wel kan of als je hulp nodig hebt, kan je info bij Hans Wijnen vragen.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. WeRechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven
Voorlopers : Wilma en Hans
afstand/duur : 5 km
moeilijkheid : zwaar
deelnemers : 29
ömstandigheden : eerst miezerig,
   dan zon