1 mei in de omgeving van Cachopo
Onder een stralende 1 mei zon arriveerden de 19 lopers keurig op tijd in Cachopo om aan de wandeling te beginnen. Een pittig traject waarin nogal wat klimmetjes voorkwamen. Maar tegelijkertijd ook een mooie tocht tussen kurkeiken, eucalypthus, etc het geheel omzoomd door schitterende gezichten op - na de regenbuien van afgelopen maand - ineens met bloemen bezaaide hellingen: letterlijk een plaatje!

Na een paar kilometer werd het gehuchtje Currais (mv van 'curral' = varkenstal met dank aan Wilma) bereikt, waar we met een keurige boog omheen draaiden om daarna te kunnen genieten van een uitzicht met een wijdsheid die eerder Alentejaans dan Algarviaans aandeed. Daarna werd teruggelopen naar Cachopo met onderweg nog even een ongepland uitstapje naar een punt van waaraf je letterlijk bovenop Cachopo keek. Vervelend dat hier een imker een bijenvolk had gehuisvest; en die bijen houden gewoon niet van een groep mensen die al pratend te dicht bij hun kasten langs komt lopen. Ondanks diverse opgelopen steken leek de schade mee te vallen.

Na ca 6,5 km was er een keuzemogelijkheid om óf terug te wandelen naar het beginpunt in Cachopo óf nog een kleine ronde (2,5 km) linksom te maken langs het gehuchtje Montinho do Lobo; het laatste werd door 13 lopers gedaan. In het gehuchtje dat vandaag de dag zo goed als verlaten is herinneren de witte gekalkte kruizen op de muren van huizen en stallen nog aan een verleden waarin de bijgelovige bewoners ervan overtuigd waren dat dit de boze geesten op afstand zou houden.

Teruggekeerd in Cachopo reed het voltallige gezelschap de (zeer bochtige) route naar Barranco do Velho om even ten noorden daarvan aan de N2 in Cortelho te lunchen in Casa dos Presuntos. Het was wel even een verrassing om te ontdekken dat de rest van Portugal had besloten om daar ook te gaan lunchen (1 mei!!), maar daarom niet minder gezellig en ook heel lekker. Kortom: een geslaagde wandeldag.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven
Voorlopers : Annie & Raymond
afstand/duur : 9 km / 2,5 uur
moeilijkheid : zwaar
deelnemers : 19
ömstandigheden : stralend wandelweer