19 september in de omgeving van Sesmarias
Voorlopers : Renée & Steven
afstand/duur :  7 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 30
omstandigheden : een erg warme dag
Het begin van het nieuwe wandelseizoen in september is altijd weer een gezellige maar ook zeer warme start waarbij we alle zomerse vakantie avonturen met elkaar kunnen delen.

De kust tussen Carvoeiro en Ferragudo staat bekend als een van de mooiste van Europa maar is ook pittig door het rotsachtige karakter en de hoogte verschillen van de kliffen. Sommige mensen doen het zelfs op mountain bikes, maar wij hebben deze tocht te voet afgelegd.
Ons verzamelpunt  was de Tennisclub van Carvoeiro waar we 30 deelnemers konden inschrijven en verwelkomen.
De start van de wandeling  was op een parkeerterrein in de direkte omgeving, waar we meteen van het prachtige uitzicht richting Carvoeiro Praia konden genieten. Er was aangegeven dat de wandeling middelzwaar was en volgens sommige deelnemers was dat toch redelijk optimistisch ingeschat. Vooral een paar steile afdalingen  waren toch wel spannend, Het mooie panorama als beloning deed echter deze ontberingen weer snel vergeten.

We hebben ook weer met 30 deelnemers deze fraaie maar vermoeiende  wandeling  kunnen beeindigen en zijn voor de lunch in Lagoa bij restaurant A Paleta gaan eten en drinken. Vooral aan dat laatste was met het warme weer 32 C grote behoefte. Na een gezellige lunch met vele bekende maar ook weer nieuwe gezichten is eenieder weer tevreden huiswaarts vertrokken met het goede voornemen volgende maand weer present te zijn bij de volgende wandeling.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
terug naar boven