21 november in de omgeving van Porches
Dit keer was de wandeling aan de noord- westkant van Porches. We troffen het bijzonder met het weer, lekker helder en zonnig. Er was veel belangstelling voor deze wandeling, ondanks wat afmeldingen waren er uiteindelijk 47 deelnemers aan de wandeling en 42 lunchers. De groep werd dit keer gezien het grote aantal direct gesplitst in 2 groepen. De eerst vertrekkende  groep deed de lange wandeling van circa 9 km en de tweede groep de "korte"  wandeling van circa 7,5 km.

De wandeling was in een heuvelachtig terrein en op de toppen kon genoten worden van fraaie vergezichten. Bij de lange wandeling werd de A 22 boven overgestoken. Onderweg werden alweer de eerste sinasappels geproefd, nog wel wat zuur.

De beide groepen kwamen ongeveer gelijktijdig bij het eindpunt: de parkeerplaats van de Biergarten in Porches. De lunch was dit keer in de ruime  bovenzaal van het restaurant Fatacil in Lagoa. We hadden daar het rijk alleen, maar desondanks was het geluidsniveau toch weer op zijn Portugees. De lunch werd vlot uitgeserveerd en was smakelijk en gezellig.

Voorzitter Hans bedankte de voorlopers Theo en Aad voor de mooie wandeling met een goede fles wijn. Tevens deed hij een dringende oproep om  zich te melden als voorloper voor de wandelingen vanaf januari. De volgende wandeling is al op 12 december in Bouliqueme .

De foto's hieronder - die dit keer gemaakt werden door Leo, Janny en Gerty - geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Theo & Aad
afstand/duur :  8 km / 2 uur
moeilijkheid :  licht / middelzwaar
aantal deelnemers :  47
omstandigheden :  stralend wandelweer
terug naar boven