21 maart in de omgeving Vale da Lama, Odelouca
De wandeling is deze maand gelopen in de buurt van Silves in het stroomgebied waar de Ribeiro de Arade en de Ribeiro de Odelouca samen komen. Het weer was na weken van toch wat minder weer op de dag van de wandeling gelukkig zonnig en droog. In totaal liepen er 35 wandelaars mee.

Het startpunt was bij Restaurante Mira Rio waar, zoals gebruikelijk, eerst  de koffie werd genuttigd. Om 10.00 stipt ging voorloper Leo samen met de wandelgroep van start. Na een klein stuk lopen langs de weg kon al snel de afslag naar rechts worden gemaakt richting het stroomgebied van beide rivieren. Het wandelpad liep direct langs de levada. Na ongeveer 1 kilometer was er het eerste prachtige uitzichtpunt. Langs de rivier het uitzicht op het landschap en in de verte de contouren van Portimão; werkelijk fantastisch.

Hierna ging het wandelpad alras omhoog. Na ongeveer een kilometer kwam het hoogtepunt van de wandeling; een prachtig uitzichtpunt in de richting van de Middeleeuwse stad Silves. Dan weer door, de weg naar beneden slingerend langs huisjes, voormalige huisjes en heerlijk geurende sinaasappelbomen. Eenmaal beneden werd door het dorpje Vale de Lama gelopen. Na een wandeling van twee uur kwam daar het startpunt weer in zicht.

We hebben genoten van een werkelijk schitterende wandeling en een prima lunch. Tijdens deze lunch vond tevens de wisseling van het secretariaat plaats: Aad en Anita Houweling werden afgelost door Hans en Henriette Beukert: eerstgenoemden werden uiteraard bedacht met een gepaste attentie.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Leo, Hans Beukert
afstand/duur : 7 km / 2 uur
moeilijkheid : licht tot middelzwaat
aantal deelnemers : 35
omstandigheden : goed wandelweer
terug naar boven