16 mei in de omgeving van Vila do Bispo
Terecht door veel wandelaars genoemd als een van de mooiste wandelingen van dit seizoen. Al was het wel een wandeling met enige hindernissen. (zie foto’s)

Iets te laat voor het opkomende tij vertrokken om 10.20u zo’n 30 wandelaars. De weersomstandigheden waren prima en met een fris zeewindje niet te warm. We liepen eerst door een dennenbos, maar al snel bereikten we een zacht golvend pad over een bergkam richting strand. Aan het eind hiervan volgde een mooie afdaling naar Praia do Castelejo. Grote blokken steen (verweringspuin) vormden de 1e hindernis. Nadat we deze eenmaal hadden overwonnen, volgde een mooie wandeling over het strand richting Praia da Cordama. Door het opkomende tij konden we het laatste stuk niet over het strand en waren gedwongen over rotsachtige formaties te klimmen. (2e hindernis) Hier was niet iedereen enthousiast over! Tenslotte een vrije zware klim naar de laatste bergkam. Als beloning een fantastisch uitzicht. Al snel bereikten we de parkeerplaats en vertrokken naar Vila do Bispo voor de lunch. We genoten hier in restaurant “O  Palheiro” van een prima maaltijd en de stemming was opperbest. Kortom, een geslaagde wandeldag.

Tekst en fotografie: Leo de Oude

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Leo & Frank
afstand/duur :  8 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 32
omstandigheden : prima wandelweer
terug naar boven