21 februari in de omgeving van Mexilhoeira Grande
Wat een prachtige wandeldag! Nauwelijks wind en een graad of 19, er was niets te klagen. Verzamelen en koffie drinken bij restaurant “A  Choupana” nabij Mexilhoeira Grande. Met 42 wandelaars, waarvan 34 lunchers een goede opkomst.

We startten bij het stationnetje (estação) van genoemd dorp. Het eerste deel van de wandeling ging langs een levada, zo typerend voor de Algarve. Vervolgens liepen we over een zandpad met hier en daar fraai bloeiende amandelbomen richting de lagune van Alvor.

Dit schiereiland tussen de Ribeiro de Odiaxere en de Ribeiro de Farelo is bij veel mensen minder bekend, maar best de moeite waard. De vergezichten over de lagune zijn weids en je ziet zelfs Lagos in de verte. Op het wad allerlei aktiviteiten. Over smalle dijkjes die de scheiding vormen tussen de lagune en de zoutpannen. Na zo’n 8 km wandelen terug naar het stationnetje, waar net een boemeltje passeert.

De lunch in restaurant “A Choupana” was uiterst verzorgd en iedereen genoot van de maaltijd. Een mooi slot van een fijne en gezellige wandeldag.

Fotografie: Leo de Oude  De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Leo & Frank
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : eenvoudig/licht
aantal deelnemers : 42
omstandigheden : stralend weer
terug naar boven