12 december in de omgeving van Boliqueime
De wandelaars, 37 in totaal, troffen elkaar in restaurant O Conquistador aan de EN 125 voor de koffie.
Het volgende onderdeel was wat ingewikkelder, nl met alle auto's in colonne vertrekken en na een kilometer met ongeveer de helft van de auto's doorrijden naar de startplek Agostas op de heuvel.

De wandeling zelf was mooi en gevarieerd en we hadden ook nog eens het beste wandelweer wat je kan verlangen. Het ging door een woonwijk, landerijen, hellingen met medronhabomen, langs de oever van de Quarteira en op het laatst met stapstenen over het riviertje. Een enkeling had moeite het tempo bij te benen, maar de achterloper bleef als bezemwagen fungeren.

De voorloper wist de route op het laatst even niet meer, zodat de achterhoede als eerste weer bij de auto's arriveerde. Daarna volgde dezelfde logistieke verwarring met de auto's; dat kan beter! Al met al waren we pas om 1 uur weer terug bij het restaurant. Het eten kwam vlot op tafel en de maaltijd verliep verder geanimeerd zoals altijd.

De voorlopers werden ieder met een fles wijn bedankt. De volgende wandeling is op 16 januari 2019.
We wensen iedereen goede feestdagen en een gezond nieuwjaar.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Wilma & Hans
afstand/duur :  8,75 km / 2:15 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 37
omstandigheden : ideaal wandelweer
terug naar boven