Dat was een pittige start, die allereerste wandeling van het seizoen. Hoewel het ‘s nachts minder warm is blijft het overdag nog best wel heet en dat hebben we geweten.

Het begon allemaal met koffie en pastel de nata op het gezellige terrasje van Quinta da Figuerinha, waar elk weekend onder het genot van een hapje en een drankje naar “live music” geluisterd kan worden. Voor een paar wandelaars was er al meteen bij de start een alternatieve route om de eerste klim te vermijden. 

Op een licht geaccentueerd terrein liepen we verder met 33 mannen en vrouwen in de natuur met mooie vergezichten, soms tussen de fruitbomen, onze route.  Op een paar maal 100 meter na is er niet over asfalt gelopen.  Pas aan het eind van de wandeling splitste de groep zich. Een derde deel van de groep liep de laatste 10 minuten op een vlak terrein naar een restaurant, waar ze onder het genot van een drankje op de auto’s konden wachten. Maar de chauffeurs hadden die luxe niet. Die moesten nog een best wel steile en lange klim naar boven, vervolgens weer een afdaling en daarna nog een steile klim naar de auto’s. We hebben daar best een prestatie neergezet.

Het eten was in Casa Velha in Silves, waar het - zoals altijd - goed toeven is. Theo heeft nu al 3x een groep naar dit restaurant gebracht en dat wordt door de eigenaar zichtbaar gewaardeerd.  Onze ‘huisfotograaf’ Leo zorgde weer voor zichtbare herinneringen aan deze wandeling, waarvoor hulde!

Aad bedankte de voorlopers Albert en Theo voor de organisatie van deze wandeling en deed gelijk  nog een oproep om zich te melden als voorloper voor de wandelingen vanaf december, zie de agenda voor de openstaande data.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
20 september in de omgeving van Silves
Voorlopers : Albert & Theo
afstand/duur + 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 33
omstandigheden : goed wandelweer
terug naar boven