18 oktober in de omgeving van Paderne
Ondanks de sombere weerberichten en een hoosbui in de vroege ochtend, voorafgaand aan de wandeling in Paderne, waren de weergoden ons toch goed gezind. Rond 10 uur brak er zelfs een zonnetje door en de temperatuur bleek ideaal om te wandelen. Er waren circa 40 lopers waaronder 10 gasten. Na de koffie werd door Ans een duidelijke instructie gehouden over het carpoolen naar het beginpunt van de wandeling en dit verliep dit keer probleemloos. De wandeling voerde over landelijke weggetjes en paden geflankeerd door gestapelde muurtjes en boomgaarden aan de rand van Paderne. Opvallend was dat er ook veel verlaten huizen en ruines  tussen wel bewoonde huizen waren, wat weer voer voor onze fotografen was. Ook konden we ons tegoed doen aan de granaatappels die letterlijk op springen stonden.

Van de mogelijkheid om de wandeling in te korten werd dit keer door het lichte parcour en het goede wandelweer weinig gebruik gemaakt. Na de wandeling was het circa 25 minuten rijden naar het restaurant in Gale, “ A Casa do Avo”. Hier stond een uitgebreid lunchbuffet met zowel koude als warme vis- en vleesgerechten en veel salades voor ons gereed. Dit viel bij iedereen erg in de smaak en het restaurant heeft er zeker een paar nieuwe klanten aan over gehouden. Aad bedankte de voorlopers Ans en Wim voor de voortreffelijke organisatie en deed tevens een oproep  voor nieuwe voorlopers, aangezien alleen november nog is ingevuld.  De sfeer onderweg en in het restaurant was prima,  getuige het feit dat ook nog twee jarigen, Anita en Peter, werden toegezongen. Na een heerlijk toetje en de koffie vertrok iedereen voldaan huiswaarts.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Ans, Wim & Aad
afstand/duur : bijna 2 uur
moeilijkheid : licht tot middelzwaar
aantal deelnemers : ca 40
omstandigheden : prima wandelweer
terug naar boven