De eerste wandeling in het nieuwe jaar was een succes. Ondanks de koude weersvoorspelling scheen de zon volop en was er een grote deelname van 38 personen en de hond Diek.

De route was voorgelopen door Theo Knoop en Theo Bon en voerde ons rondom Alcaria do João. Vanaf het startpunt Hotel Alte deels over de Via Algarviana. Een lang lint van wandelaars over het smalle pad, erg leuk om te zien. Maar bij de oversteek van een beekje gleed een van de deelnemers uit over de stenen en kreeg een tak in zijn gezicht. Gelukkig brildragend, de schade bleef beperkt tot schaafwonden.

Gelukkig was er een verpleegster (Marijke Knoop) in ons midden die vakkundig haar pleisters op de wonden legde. Aad en Anita zullen in het vervolg de verbanddoos in de rugzak steken.

Er ontstonden boeiende gesprekken tussen de wandelaars, zowel tussen de oud-gedienden als de nieuwkomers. De tijd vloog voorbij en om 12.30 uur was er geen tijd meer om de waterval in Alte te bezoeken. Zoals beloofd is de waterval het startpunt bij een volgende wandeling in Alte.

De lunch in restaurant O Folclore smaakte uitstekend, de pikante schilderijen waren voor sommigen een bron van inspiratie! Het dessert werd opgediend in de vorm van een buffet, de eigenaar ging hier erg handig mee om, en dat betekende ook dat degenen die niet konden kiezen wel twee (of drie!) keer een toetje konden proeven. De eigenaar was ook erg enthousiast over de groepsfooi.

Martin deelde nog wat flessen port uit aan de voorlopers die er bij de uitreiking in juni niet waren.

De sfeer was erg gezellig en vooral ongedwongen. Op naar de volgende wandeling in februari.

Aad vermelde nog dat de wandelagenda wat gewijzigd wordt ,  de wandeling van april gaat naar juni  zodat voor dit seizoen alleen de wandeling in april nog open staat. Dus al er zich nog voorlopers willen melden, dan graag !

Theo en Hanny

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
18 januari in de omgeving van Alte
Voorlopers : Theo B. & Theo K.
afstand/duur :  2  uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 38
omstandigheden : stralend en fris
terug naar boven