13 december in de Monchique
Alle wandelaars waren mooi op tijd bij restaurant O Parque voor de koffie waarna Hans in het kort de wandelroute doornam. Het woord klimmetjes maakte menigeen wat onrustig. In en om Monchique is natuurlijk niets vlak. Leo maakte de groepsfoto onder het motto: “nu is iedereen er nog”. Het weer was optimaal, heldere blauwe lucht en een aangenaam zonnetje.

We zigzagden eerst wat door de dorpsstraatjes, waar slechts met moeite een auto doorheen zou kunnen. Daarna kwam toch echt het eerste klimmetje tot aan de ruïne van het Convento uit 1631.
Na bezichtiging kwam de tweede klim tot aan de asfaltweg. Hans wees op de bewegwijzering voor het geval je de Via Algarviana in de toekomst zou willen lopen. Wij hielden het bij de vrijwel vlakke weg met mooie doorkijkjes op de Picota, het dorp en ook Noord-Portugal
.
Na 1 km was er de mogelijkheid voor een verkorte route door de weg gewoon te volgen tot een viersprong. De meesten echter kozen voor de wandeling door de bossen. Heerlijke bosluchten en mooie herfstkleuren waren de beloning. Bij de viersprong daalden we allemaal weer af tot in het centrum van Monchique. Een kleine groep was nog niet moe genoeg en ging nog even verder naar beneden om langs het zwembadpark weer omhoog te klimmen. Daarna reden we in colonne naar het restaurant O Caçador aan de N266 richting Portimão waar ze semi-buiten voor ons hadden gedekt, wel met een kacheltje erbij.

De drank en de voorafjes kwamen vlot en ook het eten werd snel geserveerd. Het smaakte voortreffelijk. Enige verwarring was er wel over wat iedereen ook alweer had besteld. Advies voor de volgende keer: onthoud je menukeuze. Arthur bedankte de voorlopers voor de afwisselende en mooie wandeling, iedereen stemde daar mee in. Men vond de term middelzwaar hoogstens wat misleidend ;-)

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur :  6 a 7 km / 2 uur
moeilijkheid : "middel"zwaar
aantal deelnemers : 30
omstandigheden : perfect wandelweer
terug naar boven