19 april in de omgeving van Lagos
Ondanks enig oponthoud op de N 125 wegens wegwerkzaamheden en voor sommigen wat gezoek  was toch iedereen op tijd om op 10.00 uur met de wandeling te starten. Gelukkig was het niet zo warm als de dag ervoor toen het zelfs 30 graden werd. Nu was het goed wandelweer en onder leiding van Corry, die heel geemancipeerd voorop liep, en Frank die als achterwacht fungeerde maakten we een rondje om de Palmares Golfbaan.
Na eerst een gestage stijging naar het hoogste punt werden we verrast op een mooi uitzicht op de lagune van Alvor. We kwamen ook langs een aantal viskweekvijvers waar volgens Frank forellen gekweekt worden. Vervolgens zagen we ook diverse schelpcultures. De schelpdieren hechten zich aan plastic kratten, die na zekere tijd worden gelicht. Het laatste gedeelte ging langs het strand. Theo Knoop had zich als gelegenheidfotograaf opgeworpen bij afwezigheid van onze hoffotografen.  De zilte zeelucht deed erg denken aan de Waddenzee, maar gelukkig hier met hogere temperaturen.

Vervolgens reden we naar Solar do Farelo voor de lunch, die weer van een hoog culinair gehalte was en dit keer ook vlot geserveerd werd. Leo en Janny die als voorlopers verhinderd waren werden op afstand nog wel bedankt voor de organisatie van deze mooie wandeling. Aad deed na de lunch nog een dringende oproep voor voorlopers voor het volgend seizoen vanaf oktober, dus als er ideeen zijn meld jullie aan bij Aad en Anita of bij Hans. 

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Leo & Frank
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : eenvoudig/licht
aantal deelnemers : 35  
omstandigheden : fijn wandelweer
terug naar boven