Om half 10 verzamelde de groep zich bij Restaurant O Caçador voor de koffie op het terras aldaar. Het was weer een leuk weerzien na de zomerstop. Tegen tienen vertrokken we in colonne naar de waterfabriek van Caldas de Monchique. Boven Monchique hingen dikke wolken, maar in Caldas was het fris, met een blauwe lucht.
De wandeling bestond uit een soort
8, met op meerdere momenten een mogelijkheid voor een verkorte route. Eerst een rondje door het plaatsje Caldas. Het begon meteen al met een klimmetje (niet leuk voor mensen met hoogtevrees), maar dat werd wel beloond met een uitzicht op de smalle groene kloof met zwembaden en ligstoelen. Daarna nog verder naar boven waar de waterbron was, en langs de andere kant weer afdalend tot aan de waterfabriek.
Het andere deel van de
8 ging vanaf de parkeerplaats via een breed zandpad verder naar beneden tot aan de brug over de rivier de Banho. Hier werd de groepsfoto gemaakt.
Vanaf deze plek volgden we de oever van het riviertje. We zagen een roeibootje in het struikgewas: hoe en wanneer?? Daarna begon de klim naar de kam van de heuvels. Van hieruit kon je Portimão en de zee zien, en ook de hogere heuvels van de Serra de Monchique. De zwarte hellingen in de verte gaven een goede indruk van de hevige branden van 2 weken geleden.
De afdaling naar de brug was een tamelijk steile. En daarna weer een laatste klim naar de auto’s: chapeau voor de doorzetters!
In restaurant O Caçador waren de tafels buiten gedekt, en we hebben er heerlijk gegeten. Prima keuken, prima lokatie.
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
21 september in de omgeving van Caldas de Monchique
Voorlopers : Wilma & Hans
afstand/duur :  2 uur
moeilijkheid : eenvoudig/gemiddeld
aantal deelnemers : 28
omstandigheden : prima wandelweer
terug naar boven