Wat een schitterende wandeldag!  Met ruim 24 graden en een stevige wind vertrokken 33 wandelaars voor een wandeling van 8km. Bij de start van de wandeling kon men gelijk al kiezen voor langs het strand, makkelijk, of flink klimmen, moeilijk. De laatsten waren in de minderheid. Na veel geklim en gehijg eenmaal op de heuvel, kon men genieten van een prachtig uitzicht.

Al snel was de groep weer herenigd en konden we genieten van een mooie grillige kust en weidse uitzichten. De vele regen van de afgelopen tijd zorgde voor een kleurrijke bloemenzee. Echt genieten!
Bij het passeren van een vervallen boerderij werden we getrakteerd op een luid hondengeblaf. Al blaffend en kwispelend kwamen een aantal puppy’s op ons af. Ze bleken voor een aantal wandelaars onweerstaanbaar te zijn.

Rond 12 uur arriveerden we bij de auto’s en reden in file naar het lunchrestaurant vlakbij Luz. Het buffet van Picanhas Grill was voortreffelijk, voor elk wat wils.

De (zuid)westkust is elk jaar weer een prachtig wandelgebied en zullen we zeker volgend seizoen opnieuw bezoeken. Al met al een heel geslaagde wandeldag.

Op 15 juni alweer de laatste wandeldag van het seizoen.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
18 mei in de omgeving van Praia do Zavial
Voorlopers : Leo en Frank
afstand/duur : 8 km / 2 uur
moeilijkheid : licht / middelzwaar
aantal deelnemers : 33
omstandigheden : stralend, winderig
terug naar boven