Voorlopers : Bineke
afstand/duur : 7 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 22
omstandigheden : minder goed
20 april tussen Salir en Alte (Rocha de Pena)
De weersvoorspelling was goed voor vandaag, reden waarom wij de wandeling die in eerste instantie was afgelast toch door hebben laten gaan, maar helaas de weergoden waren ons toch deze keer niet zo goed gezind.
Hoe hoger we klommen hoe druiliger en modderiger het werd. De prachtige vergezichten werden door de wolken kortgezichten. De vele vogelsoorten hadden hun schuilplaats opgezocht want er was geen piep te horen en de vele bloemen lieten hun hoofdjes hangen. Wat als een van de prachtigste wandelingen in de Algarve te boek staat kwam niet helemaal tot zijn recht. Maar Nederlanders zijn wel een paar buien gewend en lieten zich daardoor niet kennen en daarom trokken zo’n 22 wandelaars op een “survivaltocht “ lijkende wandeling de bergen in.
Want dat werd het wel een beetje, de regen, de vette klei op de paden en de vaak spekgladde keien vereiste een grote concentratie. De conclusie is ook, dat goede wandelschoenen een noodzaak zijn. Ondanks die glijpartijen werd er toch ook nog genoten van de wandeling en was vaak de Hollandse humor aanwezig totdat Monique zo hard onderuit ging dat zij daarbij haar pols  brak. Provisorisch is er een mitella gemaakt en zonder een kik te geven naar het eindpunt gewandeld waar inmiddels de gewaarschuwde ambulance stond te wachten. In het ziekenhuis is zij behandeld, arm in het gips en weer naar huis. Wij hopen op spoedige beterschap. De organisatie van de wandelclub houdt ons op de hoogte hoe het met haar gaat en zal namens ons allemaal een bloemstuk bezorgen. Het is voor de eerste keer in 7 jaar, dat een wandelaar(ster) enig letsel op liep.
We zijn daarna voor de prima lunch naar het restaurant O Hamburgo in Benafim gegaan, alwaar we een toast op spoedig herstel voor Monique hebben uitgebracht.
Bineke en Rina hadden op zich een prachtige wandeling georganiseerd, schitterende natuurlijke omgeving daar, maar dat werd overschaduwd door het matige weer en het vallen van Monique. Daarom hopen wij voor de wandeling op woensdag 18 mei a.s. op betere omstandigheden en hopen U daar dan weer te zien..
terug naar boven