Onder een stralende novemberzon gingen er op 18 november 39 lopers van start in Salir; we hadden het niet mooier kunnen treffen! Het begin was een vlak traject door het landschap van Fonte Figueira en dat leverde uiteraard geen enkel probleem op. Dat veranderde enigszins toen we aan de lange, steile en tamelijk moeilijk begaanbare beklimming naar het dorpje Covões begonnen; het was goed dat er halverwege een rustmoment was ingelast om van het uitzicht te kunnen genieten en ook meteen maar weer even op adem te komen.

Eenmaal boven in Covões moest overigens het lastigste stuk nog komen: de afdaling aan de andere kant naar het rivierdal. Dit was een uitdagend en behoorlijk lastig parcours. Iedereen slaagde er  gelukkig wel in om heelhuids beneden te komen: het ehbo-tasje kon ingepakt blijven. Of het van pure blijdschap was dat er niemand naar beneden was geroetsjt of omdat hij zich liet afleiden door het gesprek met een aantal medewandelaars, we zullen er wel nooit achter komen. Maar feit was dat voorloper Raymond het nodig vond om na de pittige afdaling nog even een onnodig extra stukje omlaag te gaan (en dan moet je dus ook weer terug: omhoog dus!): het bleek een prima moreelstest waar iedereen voor slaagde. De terugtocht door het rivierdal naar Salir verliep gelukkig zonder verdere verrassingen.

Terug in Salir zijn we vervolgens met 34 lunchers aan boord achter elkaar aan naar het gehuchtje Cortelha gereden, waar in Casa dos Presuntos van een heerlijke lunch met typisch portugese gerechten werd genoten. Iedereen kon ten slotte voldaan huiswaarts keren.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
18 november in de omgeving van Salir
Voorlopers : Annie en Raymond
afstand/duur : 6 km / 2 uur
moeilijkheid : middelzwaar/pittig
aantal deelnemers : 39
omstandigheden : stralend wandelweer
terug naar boven