Het was een zeer geslaagde, maar best pittige, wandeling langs de Kasteelroute in Paderne.
Met 44 wandelaars en lunchers, was het wederom een grote groep Nederlandse wandelaars, die de mooie natuur in de Algarve opzochten, voor  een prachtige wandeling, die ruim 2 uur duurde.
De weersverwachting was niet optimistisch. Regen voorspeld. Maar....... onze wandelclub voorzitter Martin moet een zeer goede deal  gesloten hebben met de Portugese weergoden, zoals de afgelopen jaren steeds is gebleken, dus ook deze wandeling hebben we weer kunnen doen in een heerlijk voorjaars zonnetje zonder een spatje regen.

We startten vanaf het parkeerterrein in Paderne. Een mooi wit dromerig dorpje in het achterland van Albufeira. Eerst een kopje koffie en iedereen weer even gedag zeggen. Altijd leuk!  Wij voelden een "zware" taak op ons rusten als voorlopers i.o. (in opleiding). Maar gelukkig was Hans er steeds op tijd bij als wij een verkeerd paadje in wilden slaan.
Het pad liep langs een riviertje, waarbij er zelfs een stukje onderwater gelopen dam genomen moest worden. Een smal paadje bracht ons bij de Romeinse brug. Alwaar onze huisfotograaf Leo halsbrekende toeren uithaalde om alles voor het nageslacht vast te leggen.
Voor de echte die-hards was er nog een extra  klimmetje van de eerste categorie naar de ruïne van het kasteel en dus splitste de groep zich. Later kwamen de groepen, in een tijdsbestek van een half uurtje, weer bij elkaar.
Dat de lente echt gearriveerd is in Portugal zagen wij aan de "bermboeketten".  Rode klaprozen, witte margrieten en gele " vergeetmenieten".
Gelukkig arriveerde iedereen weer,  in goede conditie,  bij het parkeerterrein in Paderne. Waarna we koers zetten naar restaurant Mato do Vista. Daar wachtte ons keurig gedekte tafels en een heerlijke lunch. En zoals altijd kwamen er geen dominees voorbij!

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
18 maart in de omgeving van Paderne
Voorlopers : Hans, Wim en Ans
afstand/duur : 9,5  km / 2 à 2,5 uur
moeilijkheid : middelzwaar
deelnemers : 44
omstandigheden : stralend weer
terug naar boven