15 april in de omgeving van Almancil
Velen hadden de gehele week op de website naar de weersverwachting gegluurd  en met enige vrees naar de sombere weersverwachting gekeken. Woensdag de 15e, voorspelling: een zwarte wolk met vele regendruppels eronder,  was het structurele beeld. Maar de meesten  van ons weten toch, dat de weergoden "wakker schrikken" als de wandelclub Algarve er aan komt, want dan moet de slechte weersverwachting "een beetje aangepast" worden.

Wandelen met mooi weer in Portugal  is natuurlijk het mooiste wat er is. Zo'n 36 wandelaars trotseerden de paar regendruppels in het begin en kort erop verscheen de zon toch nog geruime tijd, zodat het een prachtige wandeling werd in een omgeving met een schitterende natuur. De moeite waard om door een dennenbos te lopen, af en toe wat op wat  kleigrond te "baggeren ", meren met watervogels (o.a. flamingo's  in de verte) te zien alsmede door een  zoutwingebied met zoutpannen, bergen  zout en de prachtig aangelegde golfbanen waar deze omgeving beroemd om is.

Hans en Maddy hadden deze schitterende wandeling georganiseerd. Alles liep prima, jammer alleen dat de eigenaren van de snackbar Zuliana, waarmee afgesproken was dat daar koffie kon worden gedronken, met de noorderzon vertrokken waren en gewoon niet kwamen opdagen. Een stukje zuidelijke mentaliteit wellicht , waar wij nuchtere Hollanders maar aan moeten wennen en we hebben er maar om gelachen! De wandeling  van 2,5 uur was best een "aanslag" op de conditie, maar uiteindelijk arriveerden iedereen gezond en wel in het prima restaurant Marufo1 in Quarteira voor een uitermate gezellige lunch. De hierbij gaande foto's werden weer genomen door onze  hoffotografen  Nel Davelaar en Leo de Oude, waarvoor bijzondere dank! Tot.......20 mei a.s.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Maddy, Hans
afstand/duur : 9,5 km / 2,5 uur
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 36
omstandigheden : paar druppels, zon!
terug naar boven