Het aantal aanmeldingen was veelbelovend, maar liefst 46 mensen hadden zich ingeschreven, en dat ondanks het slechte weer, dat werd voorspeld. ”Weer, wind, storm en regen, ze deren ons niet wij kunnen er wel tegen” was het motto. Het parcours was uitgezet over geasfalteerde wegen, zodat een beetje water niet meteen tot grote modderpoelen zou leiden.

Om 10 uur zou er worden gestart, ware het niet dat een enorme regenbui nog aanleiding gaf tot de vraag: "zullen we ja of nee starten?"  Bovendien bleek dat  het aantal aanwezigen, om in militaire termen *) te spreken, de zogenaamde “diehards”, zich beperkte tot een man of 25.
Desondanks werd de vraag beantwoord met “ja” en wij begaven ons, om 5 over 10 bij droog weer welgemoed op weg voor een tochtje van een kilometer of 8, door druiven- en sinaasappelplantages.

Na plm. 2 kilometer ging het door een typisch portugees dorpje “Aldeia de Tunes” geheten. Geen mens op straat; het leek wel  uit de vorige eeuw, op een paar geparkeerde autos na. De groepsfoto werd gemaakt - kon nog net - de batterijen van het speciale regentoestel waren bijna op en er werd begonnen aan de sinaasappelroute: ”en nog steeds geen regen”.
Na 4 km was er het einde van de verkorte route en ondanks het gemak van de route, kozen een man of 12, om wederom in militaire termen *) te spreken, “de halfwatjes” er toch voor om vast terug te gaan naar het restaurant.  

De overigen vervolgden hun weg het spoor overstekend, door het dorpje “Amendoais” om daar rechts af te slaan richting Paderne. We troffen het, want halverwege stuitten we op de schaapskudde die ook de weg in bezit had genomen en konden we vaststellen dat de herder met zijn honden de hele kudde onder controle had door simpelweg tweemaal te fluiten. Nog 1 kilometer tot het einde - “en nog steeds geen regen” - weer het spoor oversteken en rechtsaf naar het restaurant “Primavera”.

We werden opgewacht door de “watjes” (zij die in verband met het te verwachten slechte weer alleen voor de lunch waren gekomen) en de “halfwatjes” (de gebezigde militaire termen zijn zoals gewoonlijk voor rekening van Raymond).
Allen genoten van een goed verzorgde en gevariëerde lunch - tijdens dewelke een geweldige regenbui  losbarstte - om vervolgens tevreden naar huis te gaan.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Frits / Hennie / Hans
afstand/duur : ca 2,5 uur
moeilijkheid : eenvoudig/licht
aantal deelnemers : 25
omstandigheden : perfect wandelweer
terug naar boven
19 november in de omg van Amendoais - Foral