19 maart in de omg van Benafim
Met prachtig weer en opperbeste stemming vertrokken 32 wandelaars en lunchers  voor een wandeling in de prachtige natuur in de omgeving van Benafim. Na  het kopje koffie in het restaurant "O Hamburgo " - waar we ook later de lunch hebben gebruikt - werd door middel van een beetje "carpooling" naar het vertrekpunt van de wandeling gereden.

Anneke van den Berg had een perfecte wandeling georganiseerd, door een bomenrijke  prachtige natuur met als achtergrond een riant bergachtig landschap. Langs vele paden, waarop we geconcentreerd moesten lopen, gezien de vele kleistenen die er lagen en ooit uit het gebergte onttrokken waren.
Heel merkwaardig was het toen we door het totaal verlaten dorp "Rocha Amarela" liepen. Kom daar in Nederland maar eens om !
Vervallen ruïnes, huizen en gebouwen, die aan betere tijden deden denken. Erg droefgeestig.
Amusant werd het wel, toen we ontdekten dat een filmploeg bezig was om wellicht beelden te maken voor een oorlogsfilm; met kapotte en "gebombardeerde" huizen als achtergrond leek het er wel op.

Voorts bleek, dat een EHBO-er in je wandelclub geen sinecure is. Gelukkig hebben we al die jaren nooit een ernstige val of blessures gehad, maar toen Anneke Telintelo zich verstapte, was het toch nuttig dat
n.b. uitgenodigde gasten ervoor konden zorgen dat met een stevige bandage door haar verder kon worden gelopen.

Iedereen arriveerde gezond en wel in het restaurant, waar we een heel gezellige lunch met elkaar hebben gehad. De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Anneke v d Berg
afstand/duur : ca. 9  km
moeilijkheid : eenvoudig/licht
aantal deelnemers : 32
omstandigheden : uitstekend wandelweer
terug naar boven