Vijf weken lang hadden we elke dag zon en uitgerekend op de dag dat wij gaan wandelen, hadden we een zwaar bewolkte lucht en staat er een koude wind.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren alle 34 opgegeven wandelaars present. (Pluim !!!!)
Wij verzamelden om 9.30 op Cabanas Velhas bij de Blue Wave bar in Burgau. De koffie zou klaar zijn, echter de barkeeper was ernstig verlaat en kwam pas om 9.50 uur aanzetten. Daarom voor velen maar vlug een sanitaire stop, een snelle kop koffie en dan om 10.15 de start van de wandeling.
Wij begonnen met een korte klim en daarna konden we genieten van de mooie uitzichten over de kust. Bij de ruïne werd de groepsfoto (net als de andere onderstaande foto's trouwens) gemaakt door Nel Davelaar.
Tijdens de afdaling naar Boca do Rio viel er ineens een hevige bui en waren we allen doornat. Gelukkig kwam na een kwartier de zon er alweer door en waren met wat wind de kleren weer zo droog. Dit maakte het wandelen direct een stuk aangenamer. Er volgde een prachtig pad landinwaarts langs de rivier, waar je één werd met de natuur en de stilte af en toe werd verstoord door het kwaken van kikkers.
Na 90 minuten splitste de groep zich: de wandelaars van de verkorte route gingen over de weg terug naar de Blue Wave bar en het grootste gedeelte koos voor het vervolgen van de wandeling over de klif met wederom mooie uitzichten over de zee. Kortom, iedereen heeft genoten van deze mooie wandeling, waarna een lunch volgde in buffetrestaurant Picanhas Grill in Praia da Luz die volgens velen voor herhaling vatbaar was.


De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
21 mei in de omg van Burgau
Voorlopers : Frank
afstand/duur : 7,5  km / 2 uur
moeilijkheid : matig/zwaar
aantal deelnemers : 34
omstandigheden : harde wind en 'wat' regen
terug naar boven