Hans en Raïza organiseerden deze wandeling weer in die natuurrijke omgeving bij dat toch typische dorpje Barão de S. Joao. Een wandeling door een werkelijk prachtig natuurgebied, bosrijk,  met schitterende vergezichten op de zee tussen de bergen. De sfeer in dat artistieke dorpje vol kunstenaars en hippievolk is toch heel apart.

De vele bijgaande foto's van onze gewaardeerde leden, Nel Davelaar en Leo de Oude spreken voor zich. Ondanks het feit dat de maand december altijd  qua deelnemers rustig is, waren er toch 32 enthousiaste wandelaars aanwezig, met prachtig weer en  volop zonneschijn, waardoor er ook rustig "met korte mouwen" gewandeld kon worden. Heerlijk wandelen in de Algarve en dat compenseert ook veel als je net 's morgens via de radio hebt gehoord dat het in Holland noodweer was.

Zoals men weet kan de wandeling voor sommigen ook altijd een beetje ingekort worden. Vaak gekscherend "de watjes" genoemd. De "diehards" maken altijd het vaak moeilijkste eind af.  Deze laatsten hadden nogal wat leedvermaak toen later bleek dat  "de watjes" toch een foute afslag hadden genomen en dus veel later op de bijeenkomst plek arriveerden en  wat meer energie gebruikt hadden en dus in feite wat langer hadden gelopen. Tsja, die dingen kunnen gebeuren, zelfs ook bij een goed georganiseerde wandeling. Er is een deskundig rapport geschreven, dat mensen die wandelen ook vaak ouder worden. Dus, doorgaan allemaal!

Het heeft echter de pret niet kunnen drukken en zeker niet de goede sfeer en prima lunch in restaurant "Caramba " in Barão de S. João. En zo kwam er weer een einde aan de laatste wandeling van het jaar 2014. Een op zich fijn wandeljaar met veel enthousiaste wandelaars,  zonder problemen en in goede gezondheid. Wij wensen U goede Kerstdagen en een gelukkig en gezond  Nieuwjaar toe.
Martin en Armanda de Jager.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
10  december in de omg van Bensafrim
Voorlopers : Raïza, Hans
afstand/duur : 7 km
moeilijkheid : middelzwaar
aantal deelnemers : 32
omstandigheden : weergaloos goed
terug naar boven