16 april in de omg van Barão de São João
Rond 10 uur werd er verzameld in een klein Portugees café in het dorpje  Barão de São João. Dat is eigenlijk een heel leuk dorpje, waar opviel hoe actief die gemeenschap daar leeft. Er is daar van alles te beleven.

"April in Portugal, een bloemenfestival",  was ooit een bekend liedje. Met 38 wandelaars en lunchers  hebben we echt een prachtige wandeling gelopen in de vol in bloei staande natuur in April welke de Algarve dan zo kenmerkt.
"Er staan hier meer bloemen dan op de Keukenhof werd er gezegd !!" Langs de Almadena rivier kon men een grote "bloemenzee" zien. Aan de hand van de hieronder geplaatste foto's van Leo en Nel blijkt dit wel.

Uitstekend  wandelweer en goed dat er voor sommigen toch een verkorte route was georganiseerd, want de wandeling was verder best pittig te noemen. Maar iedereen kwam uiteindelijk toch weer goed  bij het verzamelpunt en daarna werd er gezamenlijk gereden naar het Restaurant "Solar do Farelo" in Figueira-Mexilhoeira Grande, waar een prima lunch werd geserveerd.

Derhalve heeft iedereen genoten van het mooie weer, een prachtige wandeling, de uitstekende lunch, prima georganiseerd en voorgelopen door Hans Wijnen en Raiza de Brouwer.

De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorloper : Hans en RaÏza
afstand/duur : 9 km / 2,5 uur (of 5 / 1,5)
moeilijkheid : middelzwaar/licht
aantal deelnemers : 38 
omstandigheden : uitstekend
terug naar boven