terug naar boven
20 maart in de omg van Goldra (bij Loulé)
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Bineke, Hans
afstand/duur : 2 uur en 15 minuten
deelnemers : 44
omstandigheden : uitstekend wandelweer
moeilijkheid : gemiddeld
Tussen de regendagen door was woensdag 20 maart een heerlijke dag om een flinke wandeling te maken. Ook dit keer een flinke groep liefhebbers, 44 wandelaars. Helaas was Martin niet aanwezig wegens de begrafenis van zijn moeder. De auto´s konden bij het restaurant O Bonito geparkeerd worden, eerst even koffie drinken wat rommelig was maar uiteindelijk lukte het om op tijd te vertrekken.

Met een langzame maar lange stijgende weg gingen we op pad, onderweg langs het huis van de inmiddels overleden Josine van Dalsum, waar nog steeds een expositieruimte is. Op 301 m. hoogte (volgens Theo) een prachtig panorama over een heel groot deel van de vlakke Algarve, met de lagunes, het voetbalstadion en natuurlijk de grote open zee. Op de top van de berg stond een prachtig huis van de Portugese voetballer Figo. De meeste paden waren goed begaanbaar, maar sommige waren door de vele regenbuien uitgehold en met de vele rollende steentjes was het oppassen.
Prachtige weidse uitzichten, maar vooral heel veel mooie bloeiende planten en plantenbollen, vooral de blauwe bloemen, zoals ook de maagdenpalm waren prachtig. Dit keer ook volop bloeiende mimosa.

We moesten nog even de wandeling een stukje verlengen om niet te vroeg bij het restaurant terug te zijn. Het lijkt wel of onze benen steeds soepeler en gespierder worden waardoor we steeds vlugger gaan lopen.

In het restaurant deden ze erg hun best, het eten was heerlijk, vooral de visschotel waar meerdere keren van kon worden opgeschept, maar ....   ons geduld werd wel op de proef gesteld, de keuken kon de grote groep niet aan, vooral het vlees werd erg laat opgediend en was echt te weinig. Op naar de volgende wandeling.